14.7.2015 10:05 | Bleskovky MobilMania.sk

Británia je prvou krajinou mimo USA, ktorá má službu Apple Pay

Zdroj: Apple

Apple zatiaľ nezverejnil plán expanzie Apple Pay v Európe.

Británia sa dnes stala prvou krajinou mimo USA, kde spoločnosť Apple spustila službu platenia prostredníctvom mobilného telefónu iPhone - Apple Pay. Informovala o tom agentúra DPA.

Partnermi pre aplikáciu Apple Pay sa v Británii okrem iného stali obchodný reťazec Lidl, kaviarenský reťazec Starbucks, sieť rýchleho občerstvenia McDonald's a drogérie Boots. Služba umožňuje zákazníkom zaplatiť aj pomocou počítačových hodiniek Apple vo vozidlách londýnskej hromadnej dopravy. Suma, ktorú je možné jednorazovo zaplatiť, je obmedzená na 20 libier (28,11 eura), no časom sa má zvýšiť na 30 libier.

Postup platby prostredníctvom Apple Pay je jednoduchý, stačí telefón podržať nad terminálom pokladnice, ktorý podporuje bezkontaktnú platbu. Tieto systémy sa v súčasnosti inštalujú po celej Európe, keďže aj platobné karty majú byť vybavené čipom NFC.

Na svojom domovskom trhu v USA spustil Apple túto aplikáciu v októbri minulého roka a ďalším pravdepodobným cieľom je Kanada. Apple zatiaľ nezverejnil plán expanzie Apple Pay v Európe.

(1 EUR = 0,7115 GBP)

(TASR)