14.7.2015 13:48 | Bleskovky MobilMania.sk

Slovensko je na Apple Pay pripravené, všetko závisí už len od Apple

Zdroj: Apple

Lokálny trh je pripravený, aby boli u nás spustené bezkontaktné platby iPhonom.

Služba Apple Pay dnes vstúpila do Európy a bezkontaktné platby sú dostupné vo Veľkej Británii. Na rovnaký krok je pripravené aj Slovensko, všetko záleží len od Apple.

„Apple Pay bola uvedená vo Veľkej Británii. Ďalšie rozšírenie služby do ďalších európskych krajín je plne v kompetencii spoločnosti Apple,“ uviedol manažér pre inovácie spoločnosti Visa Europe David Brendl.

Rovnako sa vyjadrila aj firma MasterCard, ktorá nechce rokovania s Apple bližšie komentovať. Tvrdí, že všetko záleží práve od americkej technologickej spoločnosti.

Platby iPhonom môžu byť spustené

Kartová spoločnosť Visa Europe uvádza, že Slovensko je veľmi dobre pripravené na spustenie služby Apple Pay. Na konci minulého roka bolo u nás viac ako 57 percent bezkontaktných terminálov, už o rok a pol majú byť schopné všetky terminály u nás akceptovať platby mobilom.

„Slovensko je aj v porovnaní s inými krajinami z pohľadu dostupnosti bezkontaktných terminálov, ktoré prijímajú mobilné platby, vynikajúco pripravené,“ dodal Brendl.

Čítajte aj Slovensko je na Apple Pay pripravené, všetko závisí už len od Apple

V rámci podielu bezkontaktných platieb u obchodníkov nám patrí tretia priečka . Z celkového objemu sa v marci uvedeným spôsobom uskutočnilo vyše 38 percent transakcií.