16.7.2015 15:43 | Bleskovky MobilMania.sk

Poznáme 10 najvýkonnejších smartfónov podľa AnTuTu

Zdroj: Ján Trangel

Pozrite si prehľad toho najvýkonnejšieho, čo výrobcovia ponúkajú.

Známa aplikácia AnTuTu, ktorá meria výpočtový výkon zariadení s Androidom, zverejnila rebríček tých najvýkonnejších smartfónov za celý prvý polrok 2015. Niektoré si obhájili prvenstvo z prvého štvrťroku, iné si pre zmenu výraznejšie pohoršili. Správu priniesla Phone Arena.

Rebríčku kraľujú Samsungy

Nejde o žiadne veľké prekvapenie. Juhokórejská spoločnosť Samsung totiž vo svojich vlajkových modeloch použila prvotriedne hardvérové komponenty. Vďaka tomu sú modely Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge na prvej, respektíve druhej priečke tabuľky už druhý kvartál po sebe.

O rovnakom úspechu nemôže hovoriť taiwanský výrobca HTC, ktorého vlajkový model One M9 sa prepadol až na šiestu priečku, čím si pohoršil o tri miesta. Na pomyselnom stupienku víťazov ho nahradil čínsky konkurent z dielne Xiaomi, konkrétne model Mi Note Pro.

zdroj: AnTuTu Zdroj: AnTuTu

Na štvrtej priečke nachádza čínska novinka LeTV 1 Pro , ktorá podobne ako vlajková loď od HTC využíva výkonný Snapdragon 810. Aj napriek menšej popularite tohto zariadenia ide o kvalitný kus hardvéru za približne polovičnú cenu, akú si pýtajú celosvetovo etablované značky Samsung či Apple.

Čína sa tlačí dopredu

Na piatom mieste sa ocitol čínsky ZTE so smartfónom Nubia Z9 Max , ktorý okrem výkonu zaujme taktiež prémiovými materiálmi, ako je napríklad titán a sklo.

Na chvoste rebríčka sa umiestnili LeTV 1, minuloročný model Samsung Galaxy S5 a napokon na desiatej priečke Nexus 6 .

Súťaž procesorov

Nie každé zariadenie využíva rovnaký čip, a preto AnTuTu zverejňuje aj informácie o prítomnosti jednotlivých procesorov. Vo zverejnenej top desiatke dominuje Snapdragon 810, ktorý sa nachádza v polovici najvýkonnejších smartfónov.

Nasledujú Exynos 7420 a Snapdragon 805, zastúpené vo dvojici zariadení. Štvoricu výrobcov uzatvára firma MediaTek, prítomná len v jednom smartfóne (LeTV 1) z rebríčka.