20.7.2015 07:05 | Bleskovky MobilMania.sk

Ako ďalej Nokia? Dozvieme sa čoskoro

Zdroj: AndroidHeadlines

V Nokii nastal pohyb. Onedlho sa dozvieme, do ktorej oblasti má namierené.

Spoločnosť Nokia rozvírila hladinu špekulácií. Zverejnila oznámenie pripravovanej udalosti, ktorá sa uskutoční 28. júla , bez akýchkoľvek detailov o jej zameraní. Informáciu priniesol portál Neowin.

Oznámenie spoločnosti Nokia (zdroj: Zdroj: AndroidHeadlines

Keďže obrázok sprevádzajúci vyhlásenie zobrazuje dve šošovky,  niektorí predpovedajú vstup spoločnosti na trh s virtuálnou realitou. Ďalšiu alternatívu naznačuje slovná hračka „NOWHERE – NOW HERE“. Použité slovo „here“ môže znamenať súvis s mapovacou službou HERE Maps.

Čo sa máp týka, prednedávnom sa objavili šumy, že ich chce Nokia predať.

Ostáva ešte možnosť, že udalosť sa bude týkať uvedenia nového tabletu alebo opätovného vstupu spoločnosti na trh so smartfónmi. Tento krok by bol ale značne komplikovaný, pretože jeho priamemu uskutočneniu zatiaľ bráni dohoda s Microsoftom.

Spoločnosť Nokia bola vždy hráčom svetového formátu, preto je napätie pri čakaní na informácie o jej ďalších aktivitách pochopiteľné. 

Oznámenie prichádza v čase, keď sa nadnárodná spoločnosť so sídlom vo fínskom Espoo na verejnosti prezentuje len veľmi obmedzene. Odkedy predala svoju hardvérovú divíziu Microsoftu, do povedomia sa na chvíľu vrátila vďaka tabletu N1 a keď deklarovala záujem opätovného vstupu na trh smartfónov.

Čítajte aj Ako ďalej Nokia? Dozvieme sa čoskoro