21.7.2015 14:12 | Bleskovky MobilMania.sk

Orange: Na Pohode ľudia preniesli cez LTE 10x viac dát ako minulý rok

Zdroj: archív

Operátor oznámil zaujímavé štatistiky z  festivalu Pohoda 2015.

Počas tohtoročného trenčianskeho festivalu presurfovali návštevníci dokopy až 2 547 gigabajtov dát. Pri LTE narástla dátová prevádzka viac ako desaťnásobne, pri 3G o 75 percent.

Operátor priniesol na festival špeciálnu prenosnú základňovú stanicu. V rámci Pohody bolo sprístupnených aj 41 Wi- Fi prístupových bodov. Cez mobilnú sieť Orangeu presurfovali návštevníci 949 gigabajtov. O 30 percent vzrástol aj počet hovorov.

4G sieť sprístupnil Orange aj pri minuloročnom festivale. Nová sieť pritom odštartovala iba niekoľko dní pred Pohodou.

Čítajte aj Orange: Na Pohode ľudia preniesli cez LTE 10x viac dát ako minulý rok

Pripravená bola aj špeciálna aplikácia, kde bolo možné zvoliť konkrétnych interpretov, na ktorých sa chcete pozrieť. Následne vás mal mobil upozorniť formou notifikácie. Podľa viacerých návštevníkov  ale aplikácia niekedy nefungovala správne – v niektorých prípadoch prišli notifikácie až týždeň po festivale.

Opravené 23. júla 2015: V tlačovej správe operátora bola uvedená nepresná informácia. Počet dát prenesených v sieti 4G nestúpol stonásobne ako bolo pôvodne uvedené, ale iba desaťnásobne. Operátor zároveň s opravou zverejnil aj konkrétne čísla. Kým v roku 2014 bolo cez LTE sieť prenesených 39,16 GB dát, tento rok to už bolo 433 GB. Pre komplexnosť: v 3G sieti bolo minulý rok prenesených 288,52 GB, teraz až 503,78 GB. Zvyšné dáta z celkového objemu prenesených padajú na vrub staršej 2G siete.