23.7.2015 12:06 | Bleskovky MobilMania.sk

iOS 8 už používa 85 % zariadení. Rekord iOS 7 však nepokoril

Zdroj: archív

Novému mobilnému systému od Apple sa darí menej ako predchodcom, no aj tak je dôvod na radosť.

Aj napriek tomu, že boli operačné systémy iOS 8 a Android Lollipop predstavené približne v rovnakú dobu, spoločnosti Google sa výraznejšie nedarí svoju platformu pretlačiť do popredia. Používaná je na 12,4-percentách zariadení, zatiaľ čo ôsmy iOS beží na 85 % iPhonov či iPadov. Na Informácie upozornila stránka Cult Of Mac.

Čítajte aj iOS 8 už používa 85 % zariadení. Rekord iOS 7 však nepokoril

Výraznejšie sa však darilo predošlému iOS 7, ktorý dosiahol rovnakú hranicu o 4 mesiace skôr, konkrétne 23. marca 2014. O popularite svedčí aj samotný fakt, že k dnešnému dňu sa stále nachádza na cca 13-percentách podporovaných zariadení, ktoré sa prihlásili k online službe App Store.

Za pomalší nástup nadvlády iOS 8 môžu predovšetkým rôzne medializované škandály, ktorým spoločnosť musela čeliť. Zvyšné dve percentá potom tvoria staršie systémy, ako napríklad iOS 6 alebo 5.

Čítajte aj iOS 8 už používa 85 % zariadení. Rekord iOS 7 však nepokoril

Aj napriek tomu je dôvod na radosť

Aj napriek pomalšiemu rastu aktualizácií mobilnej platformy má kalifornská firma stále dôvod na radosť. Predaje iPhonov atakovali hranicu takmer 48 miliónov predaných kusov za 3 mesiace.

Čo však môže byť zaujímavé, Tim Cook pri odhaľovaní finančných výsledkov spomenul, že za posledný kvartál evidujú najviac používateľov, ktorí premigrovali z konkurenčnej platformy Android. Presné hodnoty však neuviedol.