29.7.2015 07:00 | System

Objavujte Slovensko aj so smartfónom. Tipy na aplikácie

Zdroj: konektel.sk

Inšpirácie na cesty po Slovensku nájdete aj v smartfóne. Tipy na aplikácie

Slovensko môžete skúmať aj pomocou aplikácií. Už v minulom článku sme priniesli niekoľko takých, ktoré boli zamerané na cestovanie po našej krajine. Pozrite si náš výber ďalších, ktoré sme zozbierali aj s pomocou vašich tipov. Pokiaľ viete o ďalších podobných aplikáciách, neváhajte nám napísať .

Pobavte sa s legendami

S legendami Prešovského kraja sa zoznámite v hre Legendarium. V nej ožívajú staré príbehy späté s mestom, ktoré si vyberiete na mape. Na výber sú lokality ako Vysoké Tatry, Levoča, Bardejov či Prešov.

Mestá sú zobrazené na mape

Po výbere si môžete prečítať krátky úvod ku legende. V hre ovládate postavičky, ktoré v danom príbehu vystupujú. Tie sa buď pohybujú alebo nejakým spôsobom ovplyvňujú dostupné predmety. Hráč musí všetko zvládnuť v časovom limite. Po prejdení je ohodnotený hviezdičkami a bodmi.

Tie získate aj návštevou lokalít. Hlavným cieľom hry je totižto podpora turistického ruchu na severovýchode Slovenska. Používateľ sa môže v aplikácii lokalizovať a získať bonusových tisíc bodov. Tí najlepší hráči vyhrajú tablet.

Názov aplikácie Legendarium
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ Functu
Veľkosť aplikácie 111 MB

Vyhľadá vrchy v okolí

Peších turistov poteší aplikácia Nájdi kopec. Ako napovedá jej názov je zameraná na vyhľadávanie kopcov vo vašom bezprostrednom okolí na základe GPS súradníc a fotoaparátu. Vrcholy sú filtrované podľa vzdialenosti od vašej aktuálnej polohy. Zobrazíte ich aj na mape. K dispozícii sú nielen informácie ako vaša pozícia a nadmorská výška, ale aj kompas.

Na displeji nájdete vypísané všetky vrcholy do vami zadanej vzdialenosti

Aplikácia obsahuje reklamy. Tie sa dajú odstrániť darovaním vybranej sumy. Následne ku aplikácii pribudnú ďalšie funkcie, ako napríklad výber ľubovoľného bodu, okolo ktorého chcete vyhľadať kopce či natáčanie celej mapy podľa kompasu. Viac o aplikácii si prečítate v samostatnom článku .

Názov aplikácie Nájdi kopec
Podpora iOS Nie
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Starbug
Veľkosť aplikácie 11 MB

Vysoké Tatry v mobile

Turistické trasy na našom najvyššom pohorí si prezriete v Trails Tatra Mountains. Aplikácia pokrýva nielen slovenskú stranu Vysokých Tatier, ale aj tú poľskú.

Trasa obsahuje aj predpokladaný čas a dĺžku

Po vybratí začiatku a konca trasy sa vypíšu inštrukcie cesty. Tie obsahujú prestupné body, predpokladaný čas trvania úseku a farbu jeho značky. Nájdete tam aj predpokladaný čas túry, celkovú dĺžku trasy a jej výškový profil. Dostupné sú aj údaje o počte metrov, ktoré budete stúpať a klesať. Obľúbené trasy si môžete uložiť.

Názov aplikácie Trails Tatra Mountains
Podpora iOS Nie
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Mateusz Gaczkowski
Veľkosť aplikácie 4,5 MB

Turistická mapa aj offline

Inšpirácie kam sa vybrať do hôr nájdete v aplikácii Turistická Mapa SR. Jej výstižný názov napovedá, že v nej nájdete topografickú mapu Slovenska. Na nej sú vyznačené rôzne turistické chodníky a vrcholy. Svoj pohyb môžete sledovať na základe pozície získanej z GPS. Aplikácia nepotrebuje prístup na internet.

V nastaveniach je možné zmeniť presnosť GPS, a tak šetriť batériu

Po zaplatení poplatku 0,99 eura sa sprístupní vytvorenie trasy. Tá vzniká zaznamenávaním vašej aktuálnej polohy. O túre získate informácie ako vzdialenosť, časové údaje, rýchlosť a nadmorská výška. Zároveň môžete vykresliť výškový profil trasy.

Názov aplikácie Turistická mapa SR
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Daniel Tekel
Veľkosť aplikácie 247 MB

Pod stan na Slovensku aj v Česku

Ak pri viacdňových výletoch uprednostňujete prespávanie pod stanom môžete vyskúšať aplikáciu Kempy v ČR a na Slovensku. S ňou nájdete miesta na kempovanie nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Kempy sú dostupné na mape a v zozname, v ktorom sú zoradené na základe vzdialenosti od vašej pozície.

Kempy sú vykreslené na mape

Vyhľadané miesta sa dajú filtrovať podľa rôznych kritérií, ako napríklad lokalita, hodnotenie, ale aj dostupnosť Wi-fi siete. Ku každému kempu si prezriete informácie o jeho vybavení, GPS súradnice, kontakty a krátky popis.

Názov aplikácie Kempy v ČR a na Slovensku
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Áno
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ Camp.cz
Veľkosť aplikácie 4,1 MB

Hrady a zámky v kocke

Aplikácia SK Castles vás prenesie do sveta slovenských hradov a zámkov. Tie si môžete prezrieť nielen na mape, ale aj v zozname usporiadanom podľa vzdialenosti od vašej polohy. Pri každom hrade nájdete informácie o histórií a súčasnom stave.

O hrade si môžete prečítať aj popis

Jednoduchá aplikácia poskytuje aj vykreslenie trasy z aktuálnej pozície ku vami vybranému hradu. K tomu ale potrebujete GPS a prístup na internet. Mapa je totižto prevzatá zo služby Google Maps. Cestu ale vyhľadá iba pre prepravu autom a peši.

Názov aplikácie SK Castles
Podpora iOS Nie
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ Denys Zaiats
Veľkosť aplikácie 12 MB
Čítajte aj Objavujte Slovensko aj so smartfónom. Tipy na aplikácie