28.7.2015 21:51 | Bleskovky MobilMania.sk

Sony Xperia C5 Ultra: Manuál potvrdzuje displej bez rámikov

Zdroj: xperiablog.net

Uvedenie telefónu s kódovým označením Lavender sa blíži. Sony ním chce umlčať kritikov.

O novom telefóne japonského producenta Sony s kódovým označením Lavender sa hovorí už  nejakú dobu. Pred časom vyplávala na povrch informácia, že mobil ponesie názov Xperia C5 Ultra a aktuálne sa na webe Xperiablog.net objavili obrázky zrejme z oficiálneho manuálu zariadenia, ktorý potvrdzuje dizajn bez rámikov.

Novinka tak má pravdepodobne za úlohu umlčať kritikov, ktorým sa na mobiloch Sony nepáčia pomerne veľké rámiky zväčšujúce proporcie zariadení. Novinka na pohľad využíva priestor omnoho efektívnejšie. Pozdĺž vertikálnych okrajov nie je vidieť prakticky žiadny rámik, pričom značné škrty sa udiali aj v hornom a dolnom paneli.

Vzhľad systému odkazuje na Android Lollipop v podaní Sony (zdroj: Xperiablog.net)

Moderná výbava

Nad displejom si taktiež môžeme všimnúť pomerne veľkú šošovku, čo by mohlo naznačovať orientáciu telefónu na súčasný trend selfies. Podľa doterajších únikov má predná kamera s LED bleskom ponúknuť rozlíšenie 5 či dokonca 13 megapixelov a sekundovať jej vraj bude 13Mpx zadný fotoaparát. Pre pohodlnejšie „cvakanie“ bude k dispozícii aj hardvérové tlačidlo spúšte fotoaparátu.

Z hľadiska hardvérovej výbavy by nemal chýbať procesor so štyrmi či ôsmimi jadrami, pravdepodobne od MediaTek. Doplnený pravdepodobne bude dvoma gigabajtmi RAM a 16GB vnútornou pamäťou pre dáta. Veľkosť uhlopriečky je neznáma, no šušká sa o piatich palcoch, ktoré budú zobrazovať v rozlíšení 1 920 × 1 080 pixelov.

Chýbať nemá štandardná konektivita či NFC (zdroj: Xperiablog.net)

Materiály ďalej prezrádzajú, že do telefónu budú pasovať SIM karty formátu „nano“, pričom chýbať nemá ani slot na pamäťové karty. Rozhranie systému taktiež potvrdzuje prítomnosť systému Android Lollipop.

Dátum uvedenia novinky je aktuálne záhadou, no množiace sa úniky naznačujú, že jej príchod nie je príliš vzdialený. Otáznik ale visí nad dostupnosťou. Existuje totiž možnosť, že Sony Xperia C5 Ultra bude záležitosťou len domáceho, respektíve vybraných trhov.