31.7.2015 13:44 | Bleskovky MobilMania.sk

Aplikácia Bistro.sk prešla aktualizáciou: Zaplatíte z nej už aj kartou

Zdroj: redakcia

Online služba na objednávanie jedál sprístupní platby kartou už aj zo svojej Android aplikácie.

Po zavedení platieb kartou na webovú stránku služby Bistro.sk sa táto funkcia dostala aj na smartfóny s operačným systémom Android. V poslednej aktualizácii aplikácie tak niektoré reštaurácie rozšírili svoje pôvodné možnosti platby o úhradu kartou priamo zo smartfónu.

Samotná platobná transakcia prebieha mimo aplikáciu. Používateľ je presmerovaný na online formulár banky a späť dostane len výsledok autorizácie. Dáta sú, samozrejme, prenášané šifrovane. Údaje si je možné v aplikácii uložiť, a tak zjednodušiť každú ďalšiu objednávku.

Samozrejmosťou je tiež ochrana v prípade, že objednávka nebude doručená. Služba vtedy vráti peniaze na účet.

Reštaurácie prijímajúce platby kartou sú označené aj vo vyhľadávaní

Tento spôsob môžu používatelia využívať iba pri prevádzkach, ktoré sa rozhodli funkciu sprístupniť. Nájsť sa dajú použitím filtra „Platba kartou online“. Vo vyhľadávaní sú označené ikonou „Visa“. Aplikácia ale akceptuje tiež iné karty, ako napríklad MasterCard či Maestro.

Do vyhľadávania pribudol aj filter na základe kuchyne či ponúkaných akcií. Priamo v reštaurácii je taktiež dostupné hľadanie jedál podľa ich názvu.

Aktualizácia neobišla ani časť Moje Bistro. Do nej boli pridané informácie o vernostnom programe, kreditoch a aktuálnych akciách. Dizajn aplikácie sa zmenil iba vo verzii Android Lollipop, kde prešiel optimalizáciou.

Názov aplikácie Bistro.sk
Podpora iOS Áno Stiahnuť
Podpora Android Áno Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ Azet.sk
Veľkosť aplikácie 7,3MB