3.8.2015 11:47 | MobilMania

Sony Xperia M5 a C5 Ultra: Tenký rám displeja a orientácia na fotografovanie

Zdroj: Sony

Japonská spoločnosť však nestavila len na fotografovanie a osloviť by chcela aj dostatočnou výbavou a bohatou podporou bezdrôtovej konektivity.

Začiatok nového mesiaca sa spoločnosť Sony rozhodla využiť na predstavenie dvojice nových smartfónov strednej triedy.

Novo predstavené zariadenia Xperia C5 Ultra a Xperia M5 stavia na zaujímavú výbavu na poli fotoaparátov aj na snahu o integráciu prémiových dizajnových prvkov.

Obor zameraný na selfie

O zariadení Xperia C5 Ultra boli už v priebehu minulého mesiaca k dispozícii prvé informácie , ktoré naznačovali výbavu pripravovaného zariadenia. Smartfón pôvodne známy pod kódovým menom Lavender okrem zaujímavej výbavy lákal aj veľkým displejom takmer bez rámikov.

fotogaléria
Priaznivcov selfie fotografií poteší predný 13Mpx Zdroj: Sony
fotogaléria
Jedným z hlavných lákadiel smartfónu bude Zdroj: Sony

Novinka disponuje 6-palcovým IPS displejom s rozlíšením Full HD (1 920 × 1 080 pixelov). Podporuje tiež technológiu Mobile Bravia Engine 2 na zlepšenie zobrazovaného obsahu. Aj napriek svojej veľkosti displej neobsahuje po bokoch takmer žiadne okraje, čo pri ostatných smartfónoch Sony nie je bežné.

Z ďalšej výbavy stojí za zmienku integrácia dvojice 13-megapixelových fotoaparátov. Takmer totožnú optiku totiž môžeme nájsť na oboch stranách zariadenia. Priaznivci selfie si na svoje prídu aj vďaka prednému LED blesku.

fotogaléria
Xperia C5 bude dostupná v troch farebných Zdroj: Sony

„Po kapotou“ nájdeme osemjadrový procesor MediaTek MTK6752, ktorému budú sekundovať 2 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko disponuje 16GB kapacitou, pričom rozšíriteľné bude pamäťovými kartami Micro SD do 200 GB. O napájanie sa postará batéria s kapacitou 2 930 mAh, pri ktorej výrobca deklaruje výdrž 2 dni v prípade bežného používania.

Smartfón disponuje aj bohatými možnosťami bezdrôtovej konektivity. Podporuje technológiu GPS, Glonass, Bluetooth 4.1, Wi-Fi, DLNA, Miracast aj NFC. Rýchle dátové prenosy zabezpečí čip LTE.

Dvadsaťmegapixelový plavec

Duo noviniek uzatvára Xperia M5, ktorá disponuje certifikáciou IP65 a IP68. To jej umožní so svojím 21,5-megapixelovým zadným fotoaparátom vytvárať fotografie napríklad aj pod vodnou hladinou. Rovnaká optika majiteľovi zariadenia dovolí aj natáčať videá v 4K rozlíšení (3 840 × 2 160 obrazových bodov).

fotogaléria
Xperia M5 výzorom nápadne pripomína smartfóny Zdroj: Sony

Podobne, ako C5 Ultra, disponuje aj Xperia M5 predným 13Mpx snímačom, tentoraz však absentuje integrácia LED blesku. Srdce novinky tvorí 64-bitový čip MediaTek Helio X10 s ôsmimi procesorovými jadrami taktovanými na 2 GHz.

Pod kapotou sa nachádza aj 3GB operačná pamäť RAM, 16GB vnútorné úložisko, slot na pamäťové karty Micro SD do 200 GB, batéria s kapacitou 2 600 mAh aj 5-palcový Full HD displej. Z bezdrôtovej konektivity smartfón ponúkne GPS, Glonass, Wi-Fi, NFC, DLNA i podporu sietí LTE.

fotogaléria
Majitelia novinky sa nebudú musieť obávať pádu Zdroj: Sony

Skorý príchod

Obe novinky by mali do predaja zavítať približne v polovici augusta, pričom výrobca zatiaľ nešpecifikoval konkrétne krajiny, v ktorých budú zariadenia k dispozícii. Smartfóny na trh zavítajú aj v dual SIM verzii a bežať budú na systéme Android 5.0 Lollipop.