5.8.2015 06:00 | MobilMania

Športujte aj so smartfónom: Tieto aplikácie vám pomôžu

Zdroj: dreamstime

Podrobné plánovanie, digitálne mapy, sledovanie prejdenej trasy, informácie o priebehu tréningu či spálených kalóriách. To všetko dnes dokážu sledovať aplikácie pre múdre mobily.

Do povinnej výbavy každého športového nadšenca by mali patriť nástroje na meranie výsledkov. Okrem rôznorodých náramkov a profesionálneho príslušenstva sú to aj také, ktoré sa zmestia do vášho smartfónu. Mnohé sú pritom dostupné zadarmo.

Sledujte svoje štatistiky

Jednou zo športovo zameraných aplikácii je Sports Tracker Running Cycling. Je zameraná na zaznamenávanie rôznych aktivít, medzi ktoré patria nielen beh a cyklistika, ale aj prechádzka, pešia turistika a korčuľovanie.

Na výber je veľké množstvo aktivít

Ku každému cvičeniu máte dostupné podrobné štatistiky, ako napríklad čas trvania, prejdenú vzdialenosť či aktuálnu a priemernú rýchlosť. Tie sú dostupné buď za celú trasu, alebo menšie úseky – okruhy. Okrem toho sa vykreslí aj graf rýchlosti a výškového prevýšenia.

Tieto štatistiky si viete prezrieť aj po ukončení tréningu. Nájdete ich chronologicky zoradené v denníku.

Názov aplikácie Sports Tracker Running Cycling
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Sports Tracking Technologies
Veľkosť aplikácie 54 MB

Spĺňajte svoje ciele

Milovníci výziev si prídu na svoje s aplikáciou Map My Fittness. Podporuje nielen záznamy športových aktivít, ako napríklad beh, cyklistika, plávanie a kráčanie po schodoch, ale aj dodržiavanie rôznych cieľov a úloh.

V aplikácii nájdete aj údaje o výžive

Zadávať si ich môžete sami, alebo vybrať z pripravených. Ako motiváciu ich môžete hneď zdieľať s priateľmi. Aplikácia počíta aj spálené kalórie a tak si môžete udržiavať prehľad o svojom stravovaní. Prijaté sa získavajú na základe vami zadaných informácií o požitom jedle, spálené zase z absolvovaných športových aktivít.

Názov aplikácie Map My Fitness Workout Trainer
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ MapMyFitness
Veľkosť aplikácie 21 MB

Vyskúšajte rôzne športy

Veľké množstvo známych športov nájdete v aplikácii Runtastic Running & Fitness. Okrem tých bežných, ako napríklad beh a cyklistika, nájdete aj mnoho ďalších. Patrí medzi ne tenis, basketbal, golf a hokej.

Pri cvičení vás podporí zvukový tréner

Ku tréningu si je možné zvoliť jeho cieľ. Tým môže byť čas cvičenia, alebo prekonaná vzdialenosť. Pomôže vám aj zvukový tréner. Ten vo vopred nastavených intervaloch oznamuje aktuálny čas cvičenia či spálené kalórie.

Názov aplikácie Runtastic Running & Fitness
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Áno
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Runtastic
Veľkosť aplikácie 57,9 MB

Preskúmajte hory

Aplikáciu komoot ocenia najmä používatelia, ktorí radi trávia svoj čas v prírode. Jej aktivity sú totižto prispôsobené hlavne na exteriérové športy, medzi ktoré patrí pešia a vysokohorská turistika, ale aj cestná a horská cyklistika.

Zvoľte si úroveň vašej kondície

Trasu si dokážete nielen nahrať, ale aj naplánovať priamo z vášho smartfónu. Zároveň si je možné vybrať úroveň kondície od domaseda až po profesionálneho športovca. Na základe vami zadanej cesty sa vygeneruje jej popis, ktorý obsahuje rôzne informácie, ako napríklad jej výškové prevýšenie či typ vozovky alebo chodníka.

Turistov potešia najmä topografické mapy. Tie sú však zdarma dostupné iba s prístupom na internet. Pre používanie bez internetu si ich môžete zakúpiť priamo v aplikácii.

Názov aplikácie komoot — Hike & Bike GPS Maps
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Komoot
Veľkosť aplikácie 26,5 MB

Zasúťažte si s priateľmi

Štatistiky pre bežcov a cyklistov nájdete v aplikácii Strava Running and Cycling GPS. V jednoduchom rozhraní vidíte tie najdôležitejšie informácie ako trvanie tréningu, aktuálnu rýchlosť či prekonanú vzdialenosť.

Športovci s najlepším časom na danom úseku sa dostanú do rebríčka

Inšpiráciu nájdete aj na mape. Na nej sú vyznačené možné trate. Môžete ich prejsť a tak si zasúťažiť s ostatnými používateľmi aplikácie. Desať športovcov s najlepším časom je zaradených do tabuľky.

Motiváciou sú rôznorodé výzvy. Plnením zadaných úloh sa posúvate čoraz vyššie v rebríčku najlepších z celého sveta, alebo z okruhu vašich priateľov.

Názov aplikácie Strava Running and Cycling GPS
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Strava
Veľkosť aplikácie 23 MB