4.8.2015 11:44 | Bleskovky MobilMania.sk

Sony Xperia Z5: Unikla fotografia, očakávať môžeme čítačku odtlačkov prstov

Zdroj: archív

Očakávaný redizajn vlajkovej lode sa ani tentoraz zrejme neuskutoční.

Aj tento rok sa pravdepodobne spoločnosť Sony bude držať scenáru uviesť každého pol roka novú vlajkovú loď. K nedávno uvedenej Xperie Z3+ (v Japonsku známej ako Xperia Z4) sa už možno čoskoro pridá očakávaná novinka Xperia Z5.

Naznačujú to nedávno uniknuté informácie o jej hardvérovej konfigurácii a najnovšie aj fotografia, ktorú na sociálnej sieti Twitter zverejnil @ViziLeaks . Snímka údajne zachytáva očakávaný smartfón (vpravo) spolu s jej rozmerovo menším súrodencom Xperia Compact (vľavo).

Sony Xperia Z(TBC) and compact pic.twitter.com/yNTHvYg5dm — ViziLeaks (@vizileaks) 3. Srpen 2015

Redizajn sa nekoná?

Zdroj fotografie zariadení označil novinku ako Xperia Z s kódovým menom TBC. Zatiaľ teda nie je isté, či pri novej vlajkovej lodi môžeme očakávať číslovku „5“.

Čítajte aj Sony Xperia Z5: Unikla fotografia, očakávať môžeme čítačku odtlačkov prstov

Pre lepšiu predstavu o veľkosti noviniek sa na fotografii nachádza aj iPhone 6. Okrem veľkosti zariadení a takmer nezmenenému dizajnu oproti predchodcom môžeme z fotografie vidieť novinku, ktorú Sony do svojej vlajkovej lodi na poli smartfónov predtým ešte neintegroval.

Zariadenia by totiž mali obsahovať čítačku odtlačkov prstov. Umiestnená by mala byť v tlačidle napájania na pravej strane smartfónu. Okrem toho sa tam nachádzajú tlačidlá hlasitosti a hardvérová spúšť fotoaparátu.

Detailnejšie informácie o oboch novinkách zrejme uvidíme na blížiacom sa veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA v Berlíne, ktorý sa začína 4. septembra. Tlačovú konferenciu spoločnosti Sony máme očakávať o čosi skôr, pripadla už na druhý septembrový deň.