6.8.2015 07:05 | MobilMania

Záhada menom Lumia: Ako Microsoft chráni chystané mobily pred odhalením

Zdroj: WindowsCentral

Zverejnené obrázky potvrdzujú doterajšie dohady. Zároveň približujú spôsob, akým výrobca maskuje zariadenia.

V posledných týždňoch sa objavuje čoraz viac dohadov o pripravovaných vlajkových Lumiách Microsoftu. Medzi ne patria aj nové uniknuté fotografie , ktorých pravosť potvrdil portál Windows Central.

Medzi zverejnenými obrázkami bol aj záber na zadnú stranu jedného z telefónov s kódovým označením Talkman, respektíve Cityman. Kryt zariadenia bol pomerne zvláštny a skôr pripomínal telo smartfónu po odokrytí skutočného obalu.

fotogaléria
Spomínaný záber na zadnú stranu pripravovaného Zdroj: WindowsCentral

Fotografie boli autentické a ako sa neskôr ukázalo, človek, ktorý ich zverejnil, sa s najväčšou pravdepodobnosťou dostane do problémov s Microsoftom.

Redmondský gigant totiž zvláštny zadný kryt nepoužíva náhodou. V prvom rade ide o zakrytie finálneho dizajnu zariadení. Ak aj nejaké zábery uniknú, nebudú sa zhodovať so vzhľadom reálneho telefónu.

Vie, kto to bol

Zároveň je však špeciálny kryt, ktorý sa nedá odstrániť, vo viacerých smeroch unikátny. Slúži totiž na identifikáciu „vinníka“, ktorý obrázky smartfónu zverejnil.

Takéto testovacie prototypy disponujú písomným značením na viacerých miestach. Napríklad ide o názov spoločnosti za využitia špecifickej kombinácie veľkých a malých písmen (napríklad MicROsofT), ktorá sa kus od kusu líši. Rozdielny je aj počet vystupujúcich pruhov na zadnej strane a veľkosť medzier medzi nimi.

Čítajte aj Záhada menom Lumia: Ako Microsoft chráni chystané mobily pred odhalením

Americká spoločnosť tak na základe spomenutých indícií dokáže jednoznačne identifikovať testera, ktorý sa priestupku dopustil. Aj v tomto prípade tak môžeme predpokladať, že daná osoba sa už zrejme v službách Microsoftu dlho neohreje.

Potvrdzujú dohady

Hoci neštandardné opatrenia slúžia na zakrytie finálneho dizajnu, uniknuté obrázky potvrdzujú niektoré známe skutočnosti. Na základe tých pred časom web Windows Central prezentoval vlastný grafický návrh jednej z nových vlajkových lodí.

fotogaléria
Neoficiálny návrh chystanej Lumie Cityman (zdroj: Zdroj: WindowsCentral

Zhoduje sa dizajn a umiestnenie šošovky fotoaparátu, ako aj mriežky reproduktoru. Potvrdzujú sa aj informácie o tlačidle pre odblokovanie displeja, ktoré neštandardne oddelí dvojicu tlačidiel pre ovládanie hlasitosti. Samostatná spúšť fotoaparátu je v tomto prípade samozrejmosťou.

Obrázky zároveň potvrdzujú očakávané využitie softvérových tlačidiel. Práve tento krok sa v radoch fanúšikov zdá doposiaľ najkontroverznejší a od potenciálnych záujemcov si vyslúžil veľmi zmiešané reakcie.

Microsoft by mal vraj o nových vlajkových lodiach Talkman a Cityman povedať viac už v októbri. Údajne by sme sa mohli dozvedieť viac informácií aj o novom Surface Pro 4 a náramku Microsoft Band 2. Zároveň môže byť ohlásená ďalšia vlna distribučného procesu Windows 10.