7.8.2015 14:00 | Bleskovky MobilMania.sk
Doplnené

Orange pokračuje v budovaní 4G. Chýba mu desiatka miest

Zdroj: MobilMania.sk

Do konca tohto roka bude LTE sieť sprístupnená v každom meste.

Zákazníci Orangeu môžu v ďalších mestách surfovať cez vysokorýchlostnú sieť. Operátorovi sa podarilo za sedem mesiacov sprístupniť dáta cez LTE v stovke miest.

Kým na konci roka 2014 bola 4G sieť Orangeu dostupná v 24 mestách a pre približne 30 percent obyvateľov, podľa minulotýždňových informácií od operátora to je už 123 miest s pokrytím 61,5 percenta.

Dnes pribudla rýchla sieť aj do lokalít: Podolínec, Snina, Tlmače a Vysoké Tatry . Okrem miest bolo pripojenie sprístupnené aj v susedných obciach. Čiastočné pokrytie 4G je aj v mestách Modrý Kameň a Turčianske Teplice. Vo všetkých spomínaných lokalitách je dostupná rýchlosť 73 Mbit/s pri downloade a 23 Mbit/s pri uploade.

DOPLNENÉ : Operátor oznámil, že 4G sprístupnil v mestách: Námestovo, Podolínec a Tlmače. V ostatných mestách, ktoré sme uviedli, nie je LTE ešte v komerčnej prevádzke - pribudne v najbližších dňoch. Rýchla sieť bola sprístupnená v obciach: Balog nad Ipľom, Bracovce, Čeľadince, Dolinka, Falkušovce, Horná Ves, Kľače, Kosihy nad Ipľom, Kubáňovo, Ležiachov, Lokca, Ložín, Makov, Nitrianska Streda, Oravská Jasenica, Rybník, Sazdice, Solčany, Štefanov nad Oravou, Ťapešovo, Vasiľov, Vavrečka, Veľká Čalomija, Veľká Ves nad Ipľom a Vyškovce nad Ipľom. 

Naopak, internet cez novú technológiu zatiaľ chýba v mestách: Banská Štiavnica, Kremnica, Lipany, Námestovo, Spišská Stará Ves, Spišské Vlachy, Strážske, Tisovec a Žarnovica.

Operátor v stredu oznámil, že do konca roka pokryje aj spomínané mestá. Do konca tohto roka už ale nebude novú sieť budovať rovnakou rýchlosťou. Skôr sa zameria na skvalitnenie existujúcej 4G siete.

Čítajte aj Orange pokračuje v budovaní 4G. Chýba mu desiatka miest