12.8.2015 06:00 | MobilMania

Najlepšie aplikácie na prvé rande

Zdroj: dreamstime

Vytvorte nezabudnuteľný zážitok vďaka svojmu smartfónu.

Inšpiráciu, kam vyraziť na prvé rande, nájdete aj vo vašom smartfóne. Aplikácie pomôžu s výberom reštaurácie či s romantikou pod hviezdami.

Nápady na miesta v okolí

Ak hľadáte to pravé miesto pre vaše prvé rande alebo iba narýchlo potrebujete zistiť, čo je vo vašom okolí, vyskúšajte aplikáciu AroundMe. Nájdete v nej rôzne podniky rozdelené do kategórií, ako napríklad divadlá, bary, reštaurácie či kaviarne. Zobrazíte ich buď v zozname alebo na prehľadnej mape.

K dispozícii je aj slovné vyhľadávanie

Konkrétne miesta a aktivity sa dajú vyhľadať aj slovne. Aplikácia potom na základe hľadaného výrazu objaví všetky vhodné podniky vo vašom okolí.

Názov aplikácie AroundMe
Podpora iOS Áno Stiahnuť
Podpora Android Áno Stiahnuť
Podpora Windows Phone Áno Stiahnuť
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Flying Code
Veľkosť aplikácie 13 MB

Mapa hviezd v smartfóne

Dlhé letné noci sú ako stvorené na pozorovanie hviezdnej oblohy. Pokiaľ chcete vedieť zaujať aj bez dlhého štúdia atlasov, pomôcť vie aplikácia Sky Map. Na displeji vášho smartfónu vypíše názvy hviezd, súhvezdí, planét, meteorických rojov či galaxií. V nastaveniach aplikácie alebo kliknutím na ich ikony môžete aplikovať rôzne filtre.

Vyberte si, čo chcete vidieť

Samotné zobrazené časti oblohy sa môžu automaticky posúvať otáčaním telefónu, a tak stačí iba namieriť mobil na nočnú oblohu.

Názov aplikácie Sky Map
Podpora iOS Áno Stiahnuť
Podpora Android Áno Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie, alternatíva SkyMap Free Stiahnuť
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ Sky Map Devs
Veľkosť aplikácie 2,2 MB

Nájdite, čo sa deje blízko vás

Aplikácia od slovenských tvorcov s názvom Thapir vás zase prevedie aktuálnymi udalosťami vo vašom okolí. Pri nich nájdete nielen čas konania a miesto, ale aj pešiu vzdialenosť od vás. Samozrejmosťou je ich zobrazenie na mape či krátky popis s informáciami o vstupnom.

Do aplikácie sa prihlásite aj cez Facebook

Ak vás nejaká udalosť zaujme, v aplikácii si ju dokážete nastaviť ako obľúbenú, a tak si ku nej uľahčiť ďalší prístup. Zároveň si ju viete pridať do vášho kalendára.

Názov aplikácie Thapir
Podpora iOS Áno Stiahnuť
Podpora Android Áno Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ ThapIr
Veľkosť aplikácie 3 MB

Program kina na pár klikov

Dobrým filmom sa nedá pokaziť žiadne rande. Ak teda potrebujete narýchlo vyhľadať filmy práve hrané v kinách, môžete vyskúšať aplikáciu ČSFD.cz. Kiná sú zoradené v zozname podľa ich lokality alebo na základe vzdialenosti od vašej polohy. K vybranému z nich jednoducho spustíte navigáciu.

Filmové novinky sú vhodné aj na prvé rande

K samotným filmom je dostupný krátky popis od jeho vydavateľa či komentáre a hodnotenia od návštevníkov. Pri novinkách nájdete aj zoznam kín, v ktorých sa film premieta.

Názov aplikácie ČSFD.cz
Podpora iOS Áno Stiahnuť
Podpora Android Áno Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ POMO Media Group
Veľkosť aplikácie 11,9 MB