13.8.2015 07:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Microsoft vylepšil aj mobilný Windows 10. Vypustil ďalší náhľad

Zdroj: archív

Po dlhšom čase sa nového testovacieho zostavenia dočkali aj mobilní používatelia. Ich telefóny majú byť opäť o niečo stabilnejšie.

Americká spoločnosť po vydaní nového systému pre desktopy nezabúda ani na mobilnú platformu. Najnovšie náhľadové zostavenie sa opäť nesie v ladení chýb a zlepšovaní používateľského zážitku. Microsoft o tom informoval na svojom blogu.

Označenie náhľadu sa zastavilo na čísle 10512, pričom väčšina zmien je vraj reakciou na odozvu komunity testerov z Windows Insider programu (WIP).

Čakanie sa skráti

Na nové zostavenie si tentokrát používatelia opäť museli počkať až niekoľko týždňov. Hlava WIP programu a čerstvý viceprezident inžinierskych systémov Microsoftu, Gabriel Aul, však na Twitteri uviedol, že by sa to v dohľadnej dobe nemalo opakovať.

Čítajte aj Microsoft vylepšil aj mobilný Windows 10. Vypustil ďalší náhľad

Po tom, čo spoločnosť opäť začala venovať dostatok pozornosti platforme Windows 10 Mobile, by sme mali nové náhľady vídať v kratších intervaloch. Úpravy by mali byť zamerané na skvalitnenie jadra systému a doladenie posledných nedostatkov.

Podľa vyjadrení spoločnosti je nový Windows 10 Mobile po stránke funkcií takmer hotový. Postupne sú vylepšované aplikácie, ktoré sú aktualizované prostredníctvom novej verzie obchodu.

Ani nová verzia systému sa však nevyhla viacerým vopred známym chybám. Nefunguje napríklad vytváranie mobilného hotspotu a v krajných prípadoch je dokonca potrebné vykonať návrat na pôvodný Windows Phone 8.1 a opätovnú reinštaláciu náhľadového zostavenia.