18.8.2015 10:17 | Bleskovky MobilMania.sk

Ako zakázať ďalší prichádzajúci hovor počas telefonátu?

Zdroj: Shutterstock

Otravujú vás prichádzajúce hovory počas toho, ako telefonujete? Zakážte ich pomocou kódu.

Tento text patrí do špeciálnej rubriky Nastavenia mobilu a služieb.

Chcete mať počas telefonátu pokoj a nenechať sa rozptyľovať ďalšími ľuďmi, ktorí sa vás v rovnakom čase snažia kontaktovať? Riešenie je jednoduchšie, ako by ste mohli čakať. Stačí využiť jednoduchý servisný kód.

Na nastavenie, pri ktorom môžete určiť, ako sa bude zariadenie správať v prípade dvoch po sebe idúcich volaní na vaše číslo, slúžia sieťové GSM kódy. Vďaka nim zmeníte nielen správanie vášho telefónu, no ovplyvníte aj „protistranu“.

Ako funguje zakázanie prichádzajúceho hovoru

V prípade povolenia ďalšieho prichádzajúceho hovoru (zväčša predvolené nastavenie) je volajúci informovaný hláškou o tom, že na vašej linke už v súčasnosti prebieha iný hovor. Napriek tomu sa vám však môže dovolať – na vašom telefóne sa zobrazuje informácia o prichádzajúcom hovore.

Neželané rozptýlenie uprostred hovoru sa dá vyriešiť zakázaním tejto funkcie. V tom prípade dostane volajúci informáciu, že linka je obsadená. Na vaše číslo sa tak počas iného hovoru vôbec nedovolá. Rovnako však ani vy nebudete upozornený na to, že vás chcel v daný moment niekto kontaktovať.

Akcia Kód
Povolenie ďalšieho prichádzajúceho hovoru *43# (spustiť hovor)
Zakázanie ďalšieho prichádzajúceho hovoru #43# (spustiť hovor)
Zistenie aktuálneho stavu *#43# (spustiť hovor)

Všetky vyššie uvedené kódy fungujú až po stlačení tlačidla na zahájenie hovoru v aplikácii určenej pre hovory. Na obrazovke sa následne zobrazí aktuálny stav nastavenia funkcie, prípadne informácia o jeho zmene.

Kódy vyvolávajú komunikáciu so sieťou operátora , preto je potrebné ostať v jej dosahu. Tieto, ani im podobné servisné kódy, však nie sú spoplatnené .