20.8.2015 18:26 | Bleskovky MobilMania.sk

LG propaguje svoj smartfón netradičným spôsobom. Strieľa si zo Samsungu

Zdroj: archív

Kontroverzné rozhodnutie Samsungu viedlo k verejnému posmechu od konkurencie.

V uplynulých týždňoch Samsung nepríjemne prekvapil – informoval, že nový smartfón Galaxy Note5 sa v Európe nebude predávať. Hoci sa problém snaží riešiť petícia , je otázne, či na ňu kórejský výrobca zareaguje. Ako navyše informoval portál Android Authority, spoločnosť LG situáciu využila na propagáciu vlastného smartfónu.

To everyone that marked a note on their calendar. Sorry. We'd never do that to you. #G4TheWorldpic.twitter.com/f6DNl8daNr — LG Jordan (@LGJordan) 19. Srpen 2015

V príspevku uverejnenom na sociálnej sieti Twitter sa spoločnosť LG vyjadrila, že podobné rozhodnutie nikdy neurobí. Príspevkom zároveň propaguje svoj smartfón G4, ktorý je dostupný celosvetovo.

Ak porovnáme smartfóny LG G4 a Samsung Galaxy Note5 nehľadiac na hardvérové špecifikácie, v prospech nového Galaxy Note5 hrá podpora S-Pen. Na druhej strane, G4 disponuje možnosťou vybratia batérie a rozšírenia úložiska pomocou microSD kariet.

Samsung Galaxy Note5 je vybavený čipsetom Exynos 7420, ktorému sekundujú 4 GB operačnej pamäte. K dispozícii je v 32GB a 64GB verzii, no nepodporuje microSD karty. Interakciu s používateľom zabezpečuje hlavne 5,7-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením QHD. Bližšie informácie nájdete v samostatnom článku .

Na druhej strane, LG G4 disponuje čipsetom Snapdragon 808 a 3 GB operačnej pamäte. Dominantou smartfónu sa stal jemne zakrivený 5,5-palcový displej s rozlíšením 1 440 × 2 560 pixelov. Android vo verzii 5.1 pôsobí svižne aj s nadstavbou LG Optimus UX 4.0. Všetko dôležité o smartfóne nájdete v našom redakčnom teste.