24.8.2015 12:40 | Bleskovky MobilMania.sk

Android Pay zrejme príde už tento týždeň. Zatiaľ iba v USA

Zdroj: archív

S informáciou prišla sieť rýchleho občerstvenia McDonald’s.

Zdá sa, že nedávno uniknutá správa reťazca McDonald’s odhalila doposiaľ neznámy dátum spustenia platobného systému Android Pay. Ako uvádza portál Neowin, v amerických pobočkách McDonald’s budú môcť používatelia službu využívať už od tejto stredy, teda od 26. augusta.

Čítajte aj Android Pay zrejme príde už tento týždeň. Zatiaľ iba v USA

Jediným dostupným miestom majú zatiaľ byť americké pobočky McDonald’s. Po sieti rýchleho občerstvenia by sa podpory mali dočkať aj veľké korporácie ako Best Buy, Macy's alebo Office Depot.

Trikrát Pay. Ktorý je lepší?

Aj keď informácie o dostupnosti Android Pay vo zvyšných častiach sveta uverejnené neboli, nie je vylúčené, že na Slovensko príde skôr ako konkurenčné Samsung Pay a Apple Pay .

Ku komunikácii s príslušnými terminálmi sa vo všetkých troch prípadoch využíva NFC čip. Android Pay má v porovnaní s Apple Pay výhodu v podpore starších zariadení so systémom Android KitKat.

Apple Pay je doposiaľ obmedzený na iPhone 6 a iPhone 6 Plus s iOS 8 a vyšším. Na prevádzku vyžaduje, rovnako ako Android Pay, špeciálne upravené terminály. Toto obmedzenie sa netýka Samsung Pay, ktorý si má na zaplatenie vystačiť aj so štandardnými terminálmi bez podpory NFC.

Čítajte aj Android Pay zrejme príde už tento týždeň. Zatiaľ iba v USA