26.8.2015 18:43 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Novinky o iPhone 6s: Základná doska funguje aj so starým modelom, hrúbka narobí problémy

Zdroj: Phonearena.com

iPhone a zase iPhone. Prinášame Vám ďalšie novinky.

Ako sme nedávno informovali, spoločnosť Apple by mala čoskoro predstaviť nový smartfón. Dizajn sa oproti predchodcovi výrazne nezmení, vylepšenia dostane iba hardvér zariadenia.

Čítajte aj Novinky o iPhone 6s: Základná doska funguje aj so starým modelom, hrúbka narobí...

Nekompatibilitu so súčasným príslušenstvom zrejme spôsobí mierne hrubšie telo

Ako informuje portál Phone Arena, nemecký predajca príslušenstva potvrdil zmenu hrúbky tela nového modelu. Tá by mala dosiahnuť 7,1 mm, čo znamená nárast o 0,2 mm oproti predchodcovi.

Porovnanie krytov pre iPhone 6 (vpravo) a iPhone Zdroj: Phonearena.com

Dôvodom má byť buď displej s vysokým rozlíšením alebo implementácia funkcie Force Touch. Príčinou ale môže byť aj fotoaparát, keďže iPhone 6s má disponovať hlavným senzorom s rozlíšením až 12 Mpx.

Displej a základná doska iPhonu 6s fungujú aj so súčiastkami z iPhonu 6

Portál Phone Arena upozornil taktiež na video, ktoré ukazuje „zmiešanú“ verziu iPhonu. Tento upravený smartfón je údajne vybavený displejom a základnou doskou z iPhonu 6s, kým zvyšné diely pochádzajú z iPhonu 6. Telefón je možné zapnúť, na obrazovke sa ale zobrazí iba ozubené koliesko.

Vo videu sa pod displejom objaví červený materiál. Ten by mal údajne slúžiť na ochranu pred silnými dotykmi pri používaní Force Touch displejov.

iPhony zvládnu aj 3D skenovanie

Zatiaľ nezverejnená aplikácia MobileFusion od Microsoftu údajne premení akýkoľvek smartfón na 3D skener. Podobné aplikácie už existujú. Novinka by však mala zvládnuť skenovanie v tak vysokej kvalite, že výsledok bude možné spracovať a vytlačiť pomocou 3D tlačiarne. Podľa informácií portálu Cult of Mac bude aplikácia predstavená v októbri.

Hoci sú samotné 3D tlačiarne čoraz dostupnejšie, ich fungovanie závisí od drahého 3D skenera. Ako je však vidieť na videu, smartfón iPhone 5s zvládol naskenovať objekt v troch rozmeroch bez pomoci tohto špeciálneho hardvéru.