3.9.2015 11:07 | Bleskovky MobilMania.sk

Unikli informácie o doku pre funkciu Continuum. Dobije váš smartfón

Zdroj: WMPowerUser

Okrem toho ponúkne konektory pre pripojenie periférií či externého úložiska.

Mobilný Windows 10 by mal byť predstavený už v nadchádzajúcich mesiacoch. Zaujme najme funkciou Continuum, na ktorej využitie bude  potrebné špeciálne dokovacie zariadenie.

Podľa informácií portálu Neowin má „škatuľka“ s kódovým označením Wizard ponúknuť HDMI a DisplayPort pre pripojenie monitoru, chýbať nebudú ani USB vstupy.

Vreckový PC

Nová funkcia od Microsoftu má byť jedným z ťahákov pripravovanej mobilnej platformy. Obyčajný monitor dokáže vďaka kompatibilnému hardvéru premeniť na takmer plnohodnotný stolový PC. Prvým ohláseným zariadením, ktoré bude túto možnosť využívať, sa stal Acer Jade Primo.

Čítajte aj Unikli informácie o doku pre funkciu Continuum. Dobije váš smartfón

Základ pre Continuum tvoria nové univerzálne aplikácie. Tie budú vedieť v „PC režime“ prispôsobiť svoje používateľské prostredie, ktoré by sa malo približovať tomu z bežných desktopov.

Pre plnohodnotnú prácu s takýmto vreckovým počítačom bude dokovacie zariadenie disponovať až tromi USB portami. Určené budú pre pripojenie externého disku či potrebných ovládacích periférií.

Zaujímavosťou je, že Wizard by mal disponovať aj vlastným zdrojom napájania. Pri prepojení so smartfónom ho tak môže zároveň aj nabíjať.

Pripravovaná Lumia Cityman spolu s dokom Zdroj: WMPowerUser

Dok pre Continuum sa medzičasom objavil aj na prvom obrázku. Väčšinu pozornosti však na seba v tomto prípade strhla pripravovaná Lumia Cityman, ktorá sa na ňom taktiež nachádzala.

Wizard by však nemal byť jediným spôsobom, ako funkciu využiť. Podporovaný by mal byť aj štandard Miracast.