17.9.2015 06:10 | MobilMania
Video

Sygic predstavuje novú aplikáciu, otvára ďalší segment

Zdroj: Ján Trangel

Nová aplikácia je určená špeciálne motorkárom, spojí ich sociálnou sieťou a automaticky navrhne trasy výletov.

Slovenská spoločnosť Sygic na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom predstavila novú aplikáciu s názvom Sygic MotorBike. Ako už meno napovedá, určená je motorkárom. Nejde však iba o upravenú verziu navigácie, filozofia je trošku odlišná.

fotogaléria
Základom je newsfeed, v ktorom sa zobrazujú rôzne Zdroj: Ján Trangel

Automatické tipy na výlety

Vývojári pripravili aplikáciu ako sociálnu sieť, ktorá by mala slúžiť fanúšikom dvoch kolies. Jej prostredníctvom je možné zdieľať zážitky a fotografie. Najzaujímavejšou funkciou je ale automatické generovanie trás výletov a ich ponúkanie v závislosti od preferencií.

Na základne anonymných dát zozbieraných od používateľov aplikácie dokáže vytvárať profily obľúbených ciest, vyhodnotiť parametre jednotlivých výletov a samostatne ich kategorizovať. To všetko sa deje automaticky, na pozadí. Vlastné výlety ale môžu pridávať aj samotní používatelia.

Po ukončení cesty bude dostupný podrobný „debrief“, teda komplexné vyhodnotenie trasy. Aplikácia je v súčasnosti vo fáze prototypu a ešte nie je rozhodnuté, ako presne bude takéto vyhodnotenie po jazde vyzerať ani akým spôsobom ho bude možné zdieľať ďalej.

fotogaléria
Jednotlivé trasy výletov bude aplikácia navrhovať Zdroj: Ján Trangel

Už budúcu sezónu

Samozrejme, prítomná je aj navigácia vrátane zjednodušenej verzie. Vtedy sa na displeji zobrazuje iba veľká šípka a základné informácie tak, aby boli dobre čitateľné za všetkých podmienok a nerozptyľovali zbytočne pozornosť motorkára.

Aplikácia by mala byť v obchodoch v prvom kvartáli budúceho roka tak, aby už bola naplno pripravená na budúcu letnú sezónu. Základná aplikácia bude dostupná zadarmo, platené budú iba pokročilé funkcie. Podrobnosti však zatiaľ nie sú známe.

Viac o novej aplikácii od  Sygicu si môžete pozrieť na komentovanom videu: