18.9.2015 16:21 | Bleskovky MobilMania.sk

Prvá aplikácia pre Android od Apple je terčom posmechu

Zdroj: dreamstime

Pre niektorých bude účelná a nápomocná, iní si z nej poriadne uťahujú. Reč je o prvej aplikácií od Apple pre Android.

Move to iOS Zdroj: redakcia

Spoločnosť Apple plní svoj sľub a oficiálne prináša svoju prvú aplikáciu pre systém Android.

Aplikácia sa však ani nestihla ohriať v ponuke obchodu Google Play a ihneď si ju riadne vzali na paškál mnohí používatelia. Novinka sa prakticky okamžite stala terčom celej lavíny posmešných komentárov. Informácie priniesla stránka 9to5Mac.

Pokojne ju môžeme nazvať jednou z najnenávidenejších súčasných aplikácií v obchode Play. Svoj názor si nenechalo pre seba takmer 16-tisíc používateľov, ktorí jej odovzdali negatívne hodnotenie a samozrejme nemôžu chýbať ani štipľavé komentáre. Vyberáme a prekladáme pre vás preto zopár hodnotení, ktorými sa pochlapili pravdepodobne poriadne ortodoxní majitelia Androidu.

Čítajte aj Prvá aplikácia pre Android od Apple je terčom posmechu

K čomu má slúžiť aplikácia

Jej úlohou nie je podporiť komunitu Androidu, ale práve naopak. Je navrhnutá tak, aby pomohla používateľom pri prechode na platformu iOS od Apple. Aj napriek tomu, že je jej aktuálne hodnotenie iba 1,7 hviezdičky z piatich, medzi odporcami sa nájdu aj pozitívne ohlasy.

Pri prvom zapnutí iPhonu, iPadu či iPodu Touch so systémom iOS 9 si používateľ môže vybrať možnosť „migrovať z Androidu“. Následne si na svojom Android zariadení nainštaluje aplikáciu Move to iOS a oba prístroje spáruje prepísaním vygenerovaného kódu.

Po prepísaní sa zaháji prenos dát, ktoré si používateľ v aplikácii sám zadefinuje. Do svojho nového iOS zariadenia tak môže preniesť kontakty, históriu správ, fotografie, videá, históriu prezerania webu, e-mailové účty či záznamy z kalendára. Dáta sa prenášajú prostredníctvom Wi-Fi.