18.9.2015 20:42 | Bleskovky MobilMania.sk

Vieme, kedy prídu nové Xperie Z5. Poznáme aj slovenské ceny

Zdroj: Ján Trangel

Farby, ceny, dostupnosť aj podpora od operátorov na Slovensku. Kľúčové informácie o nových Sony Xperia Z5, Z5 Compact a Z5 Premium.

Doplnené 23. septembra o 23:15: Sony opravilo informáciu o cene Xperie Z5 pôvodne poskytnutú MobilMania.sk. Novinka sa začne predávať o 50 eur drahšie, teda za 699 eur s DPH.

Sony ohlásilo dostupnosť a ceny nových zariadení z rodiny Z5 pre slovenský trh. Vlajkový model Sony Xperia Z5 sa začne predávať v októbri za maloobchodnú odporúčanú cenu 649 eur s DPH 699 eur s DPH. Dostane sa aj do ponúk operátorov, predávať by sa pritom mal aj v balíčku s farebným puzdrom. Kúpiť ho bude možné v bielej, čiernej, zelenej a zlatej farbe.

fotogaléria
Novinky od Sony Zdroj: Ján Trangel

Menšia verzia Xperia Z5 Compact príde s cenou 549 eur s DPH. Rovnako by sa predaj mal začať v októbri a tiež by sa mal objaviť v ponuke mobilných operátorov. Príde v bielej, čiernej, žltej a ružovo-červenej farbe. Tak isto sa budú predávať aj ochranné obaly v týchto farbách.

Čítajte aj Vieme, kedy prídu nové Xperie Z5. Poznáme aj slovenské ceny

Najväčšia Xperia Z5 Premium, prvý telefón so 4K displejom, dorazí do slovenských predajní v novembri. Cena je nastavená na 799 eur s DPH. Na Slovensku sa bude predávať v čiernej farbe, zlatej a striebornej farbe so „zrkadlovým“ zadným krytom. O prítomnosti v ponukách operátorov zatiaľ ešte nie je rozhodnuté.

Spolu s  Xperiami z radu Z5 príde aj nové príslušenstvo. Okrem Bluetooth handsfree vo farbe telefónov to na Slovensko mieria aj nové slúchadlá, ktoré okrem systému na potláčanie okolitého šumu príde aj s podporou high-res audia. Nebudú však súčasťou balenia telefónov, dokúpiť si ich bude treba extra. Vynovená bude tiež dokovacia stanica pre telefóny.