22.9.2015 11:20 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Očakávané BlackBerry Venice sa ukázalo už aj na videu

Zdroj: Crackberry.com

Smršť únikov okolo novej vlajkovej lodi od BlackBerry pokračuje.

Nový smartfón s vysúvateľnou konštrukciou a Androidom od BlackBerry, ktorého príprava je v technologickom svete verejným tajomstvom, sa nám tentoraz pripomenul kompletným videom. Vidieť na ňom môžeme funkčný prototyp.

Video:

Zdroj: Baka Mobile

Príjemným prekvapením je fakt, že po vzore modelu Passport bude aj Venice disponovať hardvérovou klávesnicou, ktorá v prípade potreby poslúži ako touchpad. Táto funkcia sa môže hodiť pri čítaní dlhých dokumentov či navigácii na webe.

Rovnako sme mohli vidieť aj náznak proprietárneho systému vyhľadávania v podobe funkcie BlackBerry Device Search. Tá svojim zameraním pripomína Spotlight, ako ho poznáme zo systému iOS.

Funkčný prototyp novinky od BlackBerry (zdroj: Android Authority)

Podľa uniknutých informácií sa predpokladá, že novinka na trh príde vybavená 5,4-palcovým displejom. V jej útrobách sa bude nachádzať čip Snapdragon 808 a 3 GB RAM. O fotografie sa postará 18 Mpx snímač s prisvetľovacou duálnou LED diódou.

Operačným systémom bude Android od Google. Hoci zatiaľ nevieme, o akú verziu pôjde, špekuluje sa o nasadení najnovšieho Android 6.0 Marshmallow.

Čítajte aj Očakávané BlackBerry Venice sa ukázalo už aj na videu

BlackBerry do používateľského rozhrania zasiahlo len minimálne, čo je rozhodne pozitívne. Systém tak zostáva verný „čistej“ verzii prostredia od Google.

Ďalšie informácie naznačujú, že prvé husle bude v prípade modelu Venice hrať aj bezpečnosť. Už pri zapínaní smartfónu sa na úvodnej obrazovke údaje zobrazí maskot Androidu držiaci štít. Bližšie detaily o zabezpečení však zatiaľ nie sú známe.