24.9.2015 00:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Údajný OnePlus Mini sa ukázal v benchmarku

Zdroj: PhoneArena

Ponúkne výrobca konečne aj niečo menšie? Dočkať by sme sa ho mali ešte koncom roka.

Ako sme už spomínali pri príchode OnePlus 2 , mladý čínsky výrobca tento rok plánuje uviesť ešte jeden smartfón. Teraz portál PhoneArena priniesol jeho údajné výsledky v benchmarku AnTuTu, spolu s hardvérovými špecifikáciami testovaného zariadenia.

Hoci by sa mohlo zdať, že vďaka obrázku nižšie už poznáme takmer všetky parametre smartfónu (okrem veľkosti displeja), naďalej nič nie je isté. Zdroj obrázka totiž nie je overený, rovnako ako pravosť testovaného zariadenia.

fotogaléria
Údajný výsledok smartfónu OnePlus Mini Zdroj: PhoneArena

Podľa týchto údajov bude smartfón OnePlus A2301 (médiami označovaný ako OnePlus Mini či OnePlus X) vybavený osemjadrovým čipsetom MT6795T od MediaTeku taktovaným na 2,2 GHz. Doplnia ho dva gigabajty operačnej pamäte a grafika PowerVR Rogue G6200.

V teste dosiahol tento smartfón skóre 54 311 bodov.

Predinštalovaným systémom bude pravdepodobne vlastný OxygenOS založený na Androide Lollipop v najnovšej dostupnej verzii. Keďže sa však má zariadenie na trh dostať až koncom roka, vylúčené nie je ani použitie nedávno predstaveného Androidu 6.0 Marshmallow.

Fotografie z 13Mpx hlavného snímača bude možné ukladať na 32GB vnútorné úložisko. O prednom fotoaparáte a podpore microSD kariet však zatiaľ nič nevieme.

Rendery údajného OnePlus Mini (zdroj: PhoneArena)

Okrem benchmarku PhoneArena už skôr zverejnila aj údajné rendery zariadenia. Ich autor však nie je známy a môže tak ísť aj o výtvor jedného z fanúšikov značky.