25.9.2015 11:29 | MobilMania
Video

Začal sa predaj nového iPhonu, ľudia čakali pred predajňami celé dni

Zdroj: archív

Prví majitelia už majú nové smartfóny od Apple.

Pre všetkých fanúšikov spoločnosti Apple prišiel Deň D. 25. septembra do predaja dorazili nové modely iPhonu. Podobná hystéria ako minulý rok sa však nestrhla. Ľudia sa spoľahli na komfort predobjednávok a svoju rolu zohral aj fakt, že dizajn noviniek zostal prakticky totožný s predchodcami.

Naši redaktori sledovali a naďalej sledujú situáciu naživo. Ešte včera vám Ján Trangel priblížil ako vyzerá stanovanie pred Apple Storom v Düsseldorfe a dnes si čakanie na iPhone 6S užíva Ľubomír Vnuk v Mníchove.

Niektorí fanúšikovia Apple strávili pred obchodmi celé dni a noci. Pre mnohých z nich to pritom nebol prvý raz. Väčšina z nich sa pozná z minulých rokov, zorganizovali sa cez internet a na akciu sa tešia podobne, ako iní ľudia na kempovanie s priateľmi. Pozrite si rozhovor s jedným skalným fanúšikom Apple z Düsseldorfu.

Pozrite si rozhovor so skalným fanúšikom Apple, ktorý na nový smartfón nečaká prvý raz:

Čo prináša nový iPhone 6S?

Ak niekto s príchodom novej generácie smartfónu od Apple čakal revolúciu, nedočkal sa. iPhone 6S a 6S Plus sú dôstojnými nástupcami extrémne populárne predchádzajúcej generácie.

Najzásadnejšou novinkou je funkcia 3D Touch, ktorá sníma tlak na displej a otvára tak priestor pre nový typ ovládania, ktorý by sme mohli prirovnať k „pravému kliku“ ako ho poznáme z PC. Apple však priniesol skratky a kontextové ponuky na displeje smartfónov, bez toho, aby musel zásadne zmeniť zažitú paradigmu dotykového rozhrania.

Čítajte aj Začal sa predaj nového iPhonu, ľudia čakali pred predajňami celé dni

Vylepšení sa dočkal aj fotoaparát, ktorý má po novom rozlíšenie 12 Mpx a dokáže nahrávať 4K video. Za zmienku stojí aj nový čip Apple A9, ktorý sa svojím výkonom približuje k súčasným laptopom postaveným na platforme Intel Core M (Broadwell), medzi ktoré spadá a nový Macbook.