27.9.2015 17:51 | Bleskovky MobilMania.sk

Unikli nové informácie o chystaných Lumiách 950, 950 XL a 550

Zdroj: windowsstudio.mx

Oficiálne predstavenie nových Lumií Microsoft chystá na 6. októbra.

Z interného predstavenia produktov za zatvorenými dverami v Mexiku uniklo niekoľko fotografií, ktoré potvrdzujú špecifikácie pripravovaných Lumií. Odtajujú aj oficiálny názov prepojovacieho zariadenia s počítačom, doteraz známeho pod kódovým označením Munchkin . Informoval o tom portál Neowin.net s odvolaním sa na mexický server WindowsStudio.mx.

fotogaléria
Chystané Lumie 950 a 950XL (zdroj: Zdroj: windowsstudio.mx

Na prvom snímku môžeme vidieť obidva varianty chystanej vlajkovej lode. Potvrdzujú sa tak predošlé informácie o špecifikáciách a označení s vynechaním série x40. Nové vlajkové lode s okenným systémom by tak mali ísť do predaja ako Lumia 950 a Lumia 950XL.

fotogaléria
Prepojovacie zariadenie Microsoft Display Dock Zdroj: windowsstudio.mx

Ďalšie uniknuté fotografie potvrdzujú použitie funkcie Windows Hello v kombinácii so skenerom dúhovky a aj komerčné označenie prepojovacieho zariadenia, vďaka ktorému bude možné využiť funkciu Continuum. To by sa malo volať Microsoft Display Dock a pripojovať sa s jeho pomocou bude hlavne externá obrazovka.

Lumia 550 bude iná

Na rozdiel od vlajkových lodí sa nové informácie o lacnejšom modeli Lumia 550 nezhodujú s tými predošlými . Displej by mal byť po novom 5-palcový s HD rozlíšením a krycím sklíčkom Gorilla Glass 3. Telefón bude poháňať bližšie nešpecifikovaný 4-jadrový procesor značky Qualcomm Snapdragon, 1GB RAM a 8GB pamäť  Micro SD karty až do 128 GB.

fotogaléria
Lumia 550 dostane senzorové tlačidlá (zdroj: Zdroj: windowsstudio.mx

Môžeme očakávať aj 1905mAh batériu, 2Mpx predný a 5Mpx zadný fotoaparát s presvetľovanou diódou, LTE a predovšetkým pre niekoho dôležité senzorové tlačidlá. Model má tiež štíhlejšie postranné rámčeky ako na skorších renderoch.

Všetky údaje však treba naďalej brať s rezervou. Ide stále o neoficiálne úniky a navyše z udalosti, ktorá sa konala na území Mexika, a teda je možné, že tieto údaje sú špecifické iba pre daný región. Oficiálneho predstavenia sa vraj dočkáme 6. októbra s tým, že okrem iného by malo dôjsť aj na odhalenie nástupcu Surface Pro a náramku Microsoft Band druhej generácie.

Čítajte aj Unikli nové informácie o chystaných Lumiách 950, 950 XL a 550