28.9.2015 11:07 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Ako si nové iPhony poradia s ponorením? Pozrite sa

Zdroj: Apple

Zdá sa, že Apple zapracoval na zvýšenej odolnosti svojich smartfónov aj v iných smeroch, ako len použitím pevnejšej hliníkovej zliatiny.

Po oficiálnom uvedení nových iPhonov do predaja, sa roztrhlo vrece s rôznymi testami odolnosti. YouTuber Zach Starley zašiel tak ďaleko, že smartfónom „doprial“ hodinový pobyt pod vodnou hladinou.

Čítajte aj Ako si nové iPhony poradia s ponorením? Pozrite sa

Na videu môžeme vidieť modely iPhone 6S a 6S Plus ponorené v malom množstve vody so zapnutými stopkami. Starley v rôznych intervaloch telefóny vyberal a testoval ich funkčnosť. Následne ich vrátil do pomyselného kúpeľa.

Video: Je iPhone 6S neoficiálne vodeodolný?

zdroj: Zach Straley

Oba telefóny tak strávili pod vodnou hladinou približne hodinu. Na prekvapenie všetkých, v tejto skúške obstáli. Po vysušení reagoval bez najmenších zaváhaní displej ako aj funkcia 3D Touch. Bezproblémová bola aj funkčnosť všetkých tlačidiel a čítačky odtlačkov prsta. Voda nepoškodila ani senzor fotoaparátu či reproduktor. Starley prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti Twitter dodal , že v poriadku je aj nabíjací port Lightning a 3,5mm jack.

Po 48 hodinách bolo zverejnené ďalšie video, ktoré skúma funkčnosť smartfónov s odstupom času. Opäť ukazuje, že iPhone 6S a 6S Plus fungujú bez problémov. S určitosťou tak môžeme na základe videa tvrdiť, že Apple svoje nové vlajkové lode pripravil na vplyvy vonkajšieho prostredia lepšie, ako je pri smartfónoch bežné.

Video: Ako si počínajú smartfóny po dvoch dňoch od ponorenia?

zdroj: Zach Straley

Pripomíname však, že žiadny z modelov nenesie oficiálnu certifikáciu odolnosti či rezistencii voči vode a prachu. Kalifornská spoločnosť túto vymoženosť verejne nepropaguje ani neuvádza v oficiálnych špecifikáciách. Poškodenie vniknutím kvapaliny či vlhkosti tak stále spoľahlivo „zmaže“ záruku a majitelia by si za prípadnú opravu museli zaplatiť.

Fanúšikovia mučenia elektroniky sa nezastavili len pri testoch odolnosti voči vode. Po minuloročnej afére s ohýbaním dôkladne preverili aj pevnosť konštrukcie či vyhlásenie spoločnosti o tom, že nové iPhony disponujú najpevnejším ochranným sklom na trhu.

Video: Test nového hliníkového tela. Ohne sa iPhone 6S Plus od tlakom?

zdroj: FoneFox

Video: Test krycieho skla: Pozrite sa ako sklo obstojí pri páde na zem

zdroj: TechSmartt