28.9.2015 14:33 | Bleskovky MobilMania.sk

Nový Huawei Nexus 6P: Unikli snímky z prezentácie. Ponúkne silnú batériu a kovové telo

Zdroj: Android Police

Spolu s uvedením smartfónu bude mať premiéru aj nový Android 6.0.

S blížiacim sa dátumom predstavenia nových smartfónov Nexus sa o nich dozvedáme čoraz viac informácií. Najnovšie upozornil portál Android Police na sériu snímok, ktorá zachytáva oficiálnu prezentáciu nových funkcií smartfónu Huawei Nexus 6P.

Prvý celokovový Nexus

Vďaka úniku sa dozvedáme, že väčší z dvojice chystaných Nexusov sa okrem výkonných súčiastok pokúsi zaujať aj kvalitou spracovania. Kryt zariadenia má byť totiž takmer celý vyrobený z kovu, čo novinke dodá prémiovejší vzhľad.

fotogaléria
Z uniknutej prezentácie sa dozvedáme základné Zdroj: Android Police

Výrobca tiež zariadenie ponúkne v štyroch farbách - hliníková (Aluminium), grafitová (Graphite), biela (Frost) a napokon zlatá (Gold), ktorá bude spočiatku určená exkluzívne pre japonský trh.

fotogaléria
Huawei Nexus 6P príde na trh v štyroch farebných Zdroj: Android Police

Snímky z prezentácie tiež potvrdzujú predošlé informácie o hardvérovej konfigurácii novinky. Veľkosť displeja má dosahovať 5,7 palca pri rozlíšení 2 560 x 1 440 pixelov. Zobrazovací panel bude vyrobený technológiou AMOLED, pričom chrániť ho bude odolné sklo Gorilla Glass 4. Na prednej strane smartfónu sa tiež bude nachádzať 8-megapixelový fotoaparát a dvojica stereo reproduktorov.

Na zadnej strane ponúkne zariadenie z dielne čínskeho výrobcu fotoaparát, ktorý zachytí snímky v 12,3Mpx rozlíšení. K dispozícii bude aj čítačka odtlačkov prstov.

fotogaléria
Novinka z dielne čínskeho výrobcu bude prvá Zdroj: Android Police

Predpoklady na dlhú výdrž

O výkon sa postará čipset Qualcomm Snapdragon 810 v revidovanej verzii v2.1, ktorému budú sekundovať 3 GB operačnej pamäte RAM. Pre používateľa budú na výber modely s 32, 64 a 128GB vnútorným úložiskom. Nepochybne poteší aj batéria s kapacitou 3 450 mAh. Pre porovnanie, nový iPhone 6S Plus disponuje 2 915mAh akumulátorom.

Čítajte aj Nový Huawei Nexus 6P: Unikli snímky z prezentácie. Ponúkne silnú batériu...

Popri Nexuse 6P sa očakáva aj uvedenie menšieho zariadenia Nexus 5X od LG . Obe novinky si svoj oficiálny debut majú odkrútiť v utorok 29. septembra na prezentácii v San Franciscu. Na trh majú doraziť s novýmoperačným systémom Android 6.0 Marshmallow .

Čítajte aj Nový Huawei Nexus 6P: Unikli snímky z prezentácie. Ponúkne silnú batériu...