1.10.2015 01:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Bude iPhone 7 úplne iný? Apple získal patent na zakrivený displej

Zdroj: Phonearena.com

Aj napriek veľkému počtu známych patentov stále nevieme, ako bude budúcoročný iPhone vyzerať.

O patentoch spoločnosti Apple sme už písali -  poznáme solárnu nabíjačku , špeciálne materiály zlepšujúce vzhľad alebo dokonca aj palivové články pre prenosnú elektroniku.

Podľa informácií z portálu PhoneArena je však zoznam patentovaných technológií vlastnených kalifornskou firmou dlhší, minimálne o zakrivený a pravdepodobne aj ohybný displej.

Čítajte aj Bude iPhone 7 úplne iný? Apple získal patent na zakrivený displej

Zakrivený, či ohybný? Možno oboje

Patentovaná technológia nepopisuje iba „obyčajné“ zakrivenie displeja, aké môžeme nájsť pri smartfónoch od Samsungu , ale aj spôsob, ako spraviť displej ohybným. Tým by dokázala rozšíriť možnosti naozaj zaujímavým spôsobom – od optického zväčšenia plochy, cez dvojvrstvové displeje schopné zobrazovať 3D obsah až po smartfóny pokryté iba sklom.

fotogaléria
Patentovaná technológia spoločnosti Apple Zdroj: Phonearena.com

Jednoduchšie zabezpečenie

Určite väčšina pozná uzamykací vzor v systéme Android fungujúci tak, že sníma, ktoré body boli označené. Spôsob, ktorý bol patentovaný Applom, však v spolupráci s Touch ID sníma, ako boli jednotlivé body označené. Záleží teda aj na pohyboch, ktoré používateľ spraví pred a po označení.

fotogaléria
Hoci nové uzamykanie nápadne pripomína Android, Zdroj: Phonearena.com

Nanešťastie nevieme, kedy a či vôbec sa tieto patenty dostanú aj do praxe. Budúcoročný iPhone 7 však vraj má byť celkom iný...

Čítajte aj Bude iPhone 7 úplne iný? Apple získal patent na zakrivený displej