2.10.2015 18:47 | Bleskovky MobilMania.sk

Používatelia hlásia poruchy na nových iPhonoch. Evidujeme ich aj v redakcii

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Apple na problémy zatiaľ nereaguje. Reklamácia na Slovensku predbežne nie je možná.

Zdá sa, že prvá várka nových iPhonov 6s môže trpieť vážnymi neduhmi. Používatelia hlásia prehrievanie domovského tlačidla, problémy s 3D Touch displejom či zamŕzanie zariadenia. Niektoré problémy registrujeme aj na redakčnom iPhone. Doplňujúce informácie prináša portál 9to5Mac.

Kým niektorí používatelia na nový iPhone len čakajú, iní sa na internete už sťažujú nečakané ťažkosti. Niektoré sa dajú dočasne vyriešiť svojpomocne, iné odstráni pravdepodobne až softvérová aktualizácia či výmenný program.

Údajne ide len o prvé kusy

Medzi najčastejšie problémy patrí prehrievanie Touch ID senzora, ktorý je umiestnený v domovskom tlačidle. Ak sa situácia objaví, údajne pomôže až vynútený reštart prístroja. Ten možno docieliť súčasným podržaním uzamykacieho tlačidla spolu s tým domovským, a to na približne desať sekúnd.

Čítajte aj Používatelia hlásia poruchy na nových iPhonoch. Evidujeme ich aj v redakcii

Aj napriek tomu, že je batéria dostatočne nabitá, sa nové iPhony môžu neočakávane vypnúť. Ich opätovné prebudenie možno dosiahnuť rovnako, ako v predošlom prípade, teda vynúteným reštartovaním. V niektorých prípadoch postačí krátke podržanie uzamykacieho tlačidla.

Problémy neobišli ani displej či reproduktor

Majiteľov vie potrápiť aj 3D Touch displej, ktorý sa stáva neresponzívny a v niektorých prípadoch vôbec nereaguje na jemný dotyk. Situáciu údajne vyrieši vynútený reštart, no len dočasne a nie vždy.

Štvrtý problém sa týka reproduktora, ktorý sa za určitých okolností môže správať nekonzistentne. Zvuky notifikácií sú údajne výrazne hlasnejšie, čo u niektorých používateľov evokovalo poškodenie hardvéru. Iní sa domnievajú, že ide o softvérovú poruchu, ktorá mohla vzniknúť pri obnovení zo zálohy.

Čítajte aj Používatelia hlásia poruchy na nových iPhonoch. Evidujeme ich aj v redakcii

Problémy vykazuje aj redakčný iPhone

Problémy s mimovoľným vypínaním evidujeme od prvého zapnutia redakčného iPhonu 6s. K tomu sa pridávajú komplikácie s 3D Touch displejom, pričom nemilo prekvapil aj nekonzistentný zvuk z reproduktora. Problémy neustále pretrvávajú a nepomohol ani reset do továrenských nastavení.

V autorizovanom servise sme nepochodili. Oznámili nám, že nové iPhony 6s bude možné reklamovať na Slovensku až 9. októbra, kedy u nás začína ich oficiálny predaj.

Druhý model redakčného iPhone 6s zatiaľ nevykazuje žiadne problémy.