3.10.2015 00:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Národný roaming dá Swanu Telekom. Vieme viac

Zdroj: Ján Trangel

Štvrtý mobilný operátor sa dohodol s Telekomom. Všetky zmluvy však ešte podpísané nie sú.

Čítajte aj Národný roaming dá Swanu Telekom. Vieme viac

Všetky články z rubriky operátora Štvorka

. Zdroj: redakcia

V lokalitách, kde nemá Swan nemá vlastnú sieť, bude využívať národný roaming konkurenčného poskytovateľa. Obaja operátori sa na tom už dohodli. Napriek tomu však nováčik naďalej rokuje aj s O2.

„Spoločnosti Swan národný roaming neposkytujeme,“ uviedla hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová.

Nový operátor ešte pred týždňom uviedol , že začal v riadnej prevádzke odoberať službu národného roamingu. Nespresnil však, koho sieť bude využívať. Aj napriek tomu, že si už partnera vybral, s O2 stále rokuje.

„Nie, neposkytujeme, rokujeme,“ uviedla stručne hovorkyňa O2 Martina Jamrichová. Nováčik oznámil, že svojou sieťou pokrýva 40 percent populácie. Sieť 2G, cez ktorú sa realizujú hovory, je dostupná iba v časti pokrytých lokalít.

Čítajte aj Národný roaming dá Swanu Telekom. Vieme viac

S Telekomom a otáznikmi

Podľa zistení MobilMania.sk sa Swan dohodol s Telekomom . Aktuálne už môže operátor sieť konkurenta využívať. Zatiaľ však dohoda padla iba pri technologickej časti roamingu. O možnej dohode medzi spoločnosťami sme písali ešte v apríli.

„Slovak Telekom si v súvislosti s národným roamingom plní všetky svoje povinnosti,“ uviedol hovorca pre korporátne záležitosti Slovak Telekomu Martin Vidan.

Swan zatiaľ o konkrétnom partnerovi nehovorí, všetky podrobnosti chce zverejniť na nedeľňajšej tlačovej konferencii.

Podľa našich informácií sa však Swan s Telekomom stále nedohodli na niektorých častiach zmluvy. Ide napríklad o cenu za služby.

Nový operátor predstaví ponuku už o dva dni. Sledujte nás, netradične, v nedeľu poobede. Prinesieme vám všetky informácie z tlačovej konferencie.