3.10.2015 13:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Prvým smartfónom s ultrazvukovým snímačom odtlačkov prstov bude zrejme Xiaomi Mi 5

Zdroj: Xiaomi

Nová technológia od spoločnosti Qualcomm je natívne podporovaná už v čipsete Snapdragon 820. Medzi prvými ju zrejme ponúkne Xiaomi Mi 5.

Aj keď spoločnosť Xiaomi iba nedávno predstavila smartfón Mi 4c, väčšina používateľov je zrejme zvedavá na novú vlajkovú loď v podobe Mi 5.

Spomínaný smartfón by mal medzi prvými priniesť do praxe novinku predstavenú spoločne s čipsetom Qualcomm Snapdragon 820 – ide o ultrazvukový snímač odtlačkov prstov . Informácie priniesol web PhoneArena.

Čítajte aj Prvým smartfónom s ultrazvukovým snímačom odtlačkov prstov bude zrejme Xiaomi...

Snímače odtlačkov prstov sú dnes umiestňované hlavne s ohľadom na praktickosť – je totiž potrebné, aby sa ho používateľ dotýkal vybraným prstom. Často je teda voľbou buď tlačidlo domov alebo zadná strana zariadenia . Pravdepodobne však nie nadlho.

Xiaomi Mi 4c Zdroj: Xiaomi

Nová technológia od Qualcommu je známa ako „Snapdragon Sense ID 3D Fingerprint“. Pomocou ultrazvukových vĺn vytvára trojrozmerný obraz prsta a to vrátane malých priehlbiniek. Fungovať by mala aj s mokrými alebo špinavými prstami.

Takýmto spôsobom však snímač dokáže vytvoriť obraz aj vtedy, keď sa medzi ním a prstom nachádza nejaký materiál. Vďaka tomu sa snímač môže nachádzať v útrobách telefónu, čoho výsledkom bude prinajmenšom uhladenejší dizajn zariadenia.

Či však Xiaomi novú technológiu skutočne použije už v pripravovanej vlajkovej lodi , zatiaľ nevieme.