4.10.2015 14:30 | MobilMania

Štvrtý operátor je 4ka: Máme ďalšie informácie

Zdroj: internet

Prinášame všetky informácie o novom poskytovateľovi. Ponúka 1 GB internetový balík za euro.

Článok sme pôvodne uverejnili v sobotu o 7:35. Po oficiálnom predstavení operátora, na ktorom sa potvrdil naše informácie, prinášame aktualizovanú verziu textu.

Názvom štvrtého mobilného operátora je Štvorka, písať sa bude ako 4ka. Pôjde o spoločný projekt Slovenskej pošty a Swanu.

„4ka vám prináša jednoduchosť, zrozumiteľnosť a výhodnosť mobilnej komunikácie. 4ka garantuje jednotné ceny volaní bez viazanosti do všetkých sietí v rámci SR aj EÚ,“ uvádza Slovenská pošta k operátorovi.

TIP: Operátor 4ka: Všetky informácie na jednom mieste

Služby nového operátora sú dostupné na celom Slovensku od pondelka 5. októbra. Kartu Moja4ka si môžete kúpiť za 4 eurá s rovnakým kreditom na viac ako 1 500 pobočkách pošty. E-shop operátora bude spustený na konci tohto mesiaca.

fotogaléria
ikona - Slovenská pošta Zdroj: internet

4ka zvýrazňuje, že má slovenských majiteľov. Slogan „váš slovenský operátor“ uvádza aj pri materiáloch k službe.

4 centy za minútu aj 1 MB dát

Už v minulých dňoch sme vám priniesli informáciu o tom, že volania stoja iba 4 centy za minútu do celej EÚ. Rovnakou sumou sú v 28–krajinách únie spoplatnené aj SMSky. Prichádzajúce hovory v Európskej únii stoja 4 centy.

Na kartách je aktívny prístup na internet. Každý megabajt stojí 4 centy. K dispozícii je aj 1 GB balík za euro. Ten však môžete využívať iba v 2G a 4G sieti Swanu. Tá pokrýva približne 40 percent populácie. Do konca budúceho roka sa má pokrytie zdvojnásobiť.

Na zvyšnom území je dostupný národný roaming od Telekomu. V sieti partnera je však dostupná iba 2G sieť – na volania, SMS a aj dáta. Dátový balíček môžete využívať iba cez vlastnú sieť.

Operátor 4ka: Všetky informácie na jednom mieste

Naďalej bude dostupný aj 100 GB internetový balík od Swanu za 5 eur mesačne. Hlasové služby a SMS však neponúkne. Akcia platí minimálne do konca budúceho roka.

Čítajte aj Štvrtý operátor je 4ka: Máme ďalšie informácie

Aj s posielaním kreditu

Kredit možno jednoducho a zadarmo poslať aj známemu, ktorý využíva služby 4ky. Za deň môžete zaslať jedno až 40 eur. Služba je bezplatná.

Platnosť SIM karty je 16 mesiacov. Kredit vám neprepadne – kartu si však musíte dobiť aspoň raz za 16 mesiacov.

Čítajte aj Štvrtý operátor je 4ka: Máme ďalšie informácie

Kde sa dá kúpiť?

Služby operátora sú dostupné na viac ako 1 500 predajniach, ide o celú pobočkovú sieť. Predplatená karta sa bude dá kúpiť aj aktivovať na pošte. Pri kúpe karty postačí mať so sebou občiansky preukaz. Do konca mesiaca bude spustený aj e-shop. Predplatenú kartu si tak budete môcť kúpiť aj cez internet na webe 4ky.

Zákaznícka linka operátora bude dostupná na čísle 0950 950 950  (skrátené číslo 950 ). K dispozícii bude 7 dní v týždni, 24 hodín denne . Zákaznícky portál a web stránka sídli na doméne 4ka.sk.

Dobíjanie kreditu

Kredit je možné dobiť priamo na priehradke ktorejkoľvek pošty v hotovosti alebo bezhotovostne prostredníctvom platobnej karty Poštovej banky alebo Slovenskej pošty. Po dobití kreditu dostanete potvrdzujúcu SMS o výške navýšenia kreditu a jeho platnosti.

Kredit je dostupný aj cez dobíjacie kupóny. Zakúpiť si ho môžete na vybraných poštách a iných predajných miestach 4ky. Kupóny majú hodnotu 4, 8, 12 a 16 eur.

Aj s prenosom čísla

K novému operátorovi si môžete preniesť súčasné mobilné telefóne číslo. Táto možnosť je dostupná na pošte. Cez internet si budete môcť číslo preniesť až neskôr.

Prenos čísla je zadarmo a je zrealizovaný minimálne do štyroch pracovných dní.

Operátor umožní klientom vybrať si vlastné číslo. Získané financie z tohto projektu daruje tým, ktorí to potrebujú cez portál Ľudiaľuďom.sk .

Mobily na vybraných poštách

K predplatenej karte si môžete zakúpiť aj mobilný telefón. Dostupné sú iba na niektorých poštách – je ich bezmála päťsto. Zatiaľ má v ponuke štyri základné modely. Mobily nie sú blokované. Postupne majú pribudnúť ďalšie zariadenia. 

fotogaléria
. Zdroj: redakcia

Na článku spolupracoval Filip Hanker