6.10.2015 10:54 | Bleskovky MobilMania.sk

Google údajne prinesie svoje aplikácie aj na mobilný systém Windows

Zdroj: archív

Zdá sa, že vzťahy medzi Microsoftom a Googlom sa pomaly zlepšujú. Profitovať tak môžu používatelia.

Operačný systém Windows Phone, ktorý bude čoskoro nahradený mobilnou verziou Windows 10, mal od počiatku svojej existencie problémy s dostupnosťou kvalitných aplikácií. Citeľne pritom chýbali najmä produkty od Google ako YouTube, Mapy, klient pre Gmail či IM komunikátor Hangouts. Tento stav by sa však mal podľa špekulácií už čoskoro zmeniť, informuje portál WinBeta.

Zahraniční novinári odkazujú na zdroje z arabského sveta, podľa ktorých, by sme mohli vidieť oficiálne oznámenie príchodu softvéru od Google pre Windows 10 už na dnešnej tlačovej konferencii . Vzhľadom na fakt, že takmer všetky služby od vyhľadávacieho giganta sú pre širokú verejnosť prístupné vo forme webovej verzie v prehliadači, veríme v príchod mobilného softvéru s optimalizáciou pre ovládanie dotykom.

Čítajte aj Google údajne prinesie svoje aplikácie aj na mobilný systém Windows

Pri súčasnej politike Microsoftu, ktorý presadzuje takzvané univerzálne aplikácie, však novinky od Google nemusia mieriť len na displeje smartfónov. Ak sa v tejto podobe ocitnú v oficiálnom obchode Microsoft Store, budú ich môcť používať aj majitelia tabletov, konvertibilných zariadení či bežných notebookov.

Ešte pred rokom by podobný krok pôsobil ako vystrihnutý zo sci-fi filmu. Microsoft pod taktovkou nového CEO Satyu Nadellu je však zmierlivejší a menej arogantný ako ten, ktorý sme poznali počas pôsobenia bývalého šéfa Steva Ballmera.

Služby a aplikácie spoločnosti sú dnes dostupné aj pre konkurenčné platformy ako iOS, Android či OS X. Po tom, čo Google aj Microsoft zakopali vojnovú sekeru na poli patentových sporov , možno nastal čas na zmenu a prípadnú spoluprácu.

Čítajte aj Google údajne prinesie svoje aplikácie aj na mobilný systém Windows