7.10.2015 00:20 | MobilMania

Continuum: Ako spraviť z mobilu vreckový počítač

Zdroj: Microsoft

Microsoft demonštroval funkciu, ktorou bude lákať na nové vlajkové lode zo série Lumia. Príde už čoskoro.

Najočakávanejšou funkciou v spojitosti s novým mobilným portfóliom Microsoftu bolo jednoznačne Continuum. Výrobca funkciu naživo demonštroval za pomoci nových vlajkových lodí – Lumie 950 a 950 XL.

Pripojenie sprostredkuje zariadenie s názvom Microsoft Display Dock. To ponúkne priestor aj na pripojenie rôzneho príslušenstva, napríklad externého disku.

Čítajte aj Continuum: Ako spraviť z mobilu vreckový počítač

Dokovacia stanica konkrétne zahŕňa tri USB vstupy, HDMI a DisplayPort. Obrazový výstup podporuje maximálne rozlíšenie 1 080p (FullHD).

Zariadenie dokáže slúžiť aj ako power banka. Periférie (klávesnicu či myš) je možné pripojiť ako cez USB, tak i prostredníctvom Bluetooth. Zvukový výstup zabezpečí samotný smartfón.

Microsoft Display Dock (zdroj: Microsoft) Zdroj: Microsoft

V režime Continuum systém ťaží z prispôsobiteľnosti takzvaných univerzálnych aplikácií. Tie fungujú naprieč rôznymi zariadeniami a uhlopriečkami. Univerzálna aplikácia v smartfóne sa tak po pripojení k monitoru dokáže premeniť na jej takmer plnohodnotnú desktopovú podobu.

Microsoft funkciu demonštroval na nástrojoch balíka Office, no podporované budú všetky univerzálne aplikácie od vývojárov tretích strán.

Kedy presne bude špeciálne príslušenstvo dostupné či aká bude jeho cena, zatiaľ výrobca neoznámil. Malo by to však byť už čoskoro.

Čítajte aj Continuum: Ako spraviť z mobilu vreckový počítač