8.10.2015 08:20 | Bleskovky MobilMania.sk

Synaptics má nové displeje ovládané tlakom. Uľahčujú nielen prácu s textom

Zdroj: archív

Technológie ClearForce a SideTouch prinesú používateľovi nové možnosti ovládania displeja.

Spoločnosť Synaptics predstavila displejovú technológiu ClearForce. Vďaka nej bude môcť používateľ na základe zmeny tlaku pri dotyku využívať funkcie typu otvorenie kontextovej ponuky na spôsob použitia prsta ako pravého tlačidla myši. Zároveň bola predstavená trojica nových displejov. Informuje o tom Arstechnica.

Čítajte aj Synaptics má nové displeje ovládané tlakom. Uľahčujú nielen prácu s textom

Prvý displej s označením ClearPad 3700 so spomínanou technológiou ClearForce je určený pre high-endové mobilné telefóny. Podporuje funkciu SideTouch s možnosťou rolovania pomocou dotyku prsta na bočnej strane displeja. Zároveň sa používateľ nemusí báť, že poklepaním po displeji  telefónu zdeformuje text, ktorý číta.

ClearPad 3600 patrí medzi zástupcov nižšej triedy medzi displejmi pre smartfóny. Absentujú tu funkcie ClearForce a SideTouch. Prináša však vylepšenú interakciu s používateľom, ako je napríklad snímanie pohybu dvoch prstov aj na vlhkom displeji či možnosť multifunkčného rozpoznávania gest nastaviteľných používateľom.

Posledným z trojice predstavených displejov je ClearPad 7800. Má veľkosť až do 17,3 palca a je určený pre väčšie tablety, notebooky alebo hybridné zariadenia. Je optimalizovaný pre použitie pasívneho stylusu.

Spoločnosť Synaptics sa v súčasnosti sústreďuje na výrobu modelov ClearPad 3700 a 7800, ktoré budú mať výrobcovia čoskoro k dispozícii pre použitie vo svojich nových zariadeniach. ClearPad 3600 momentálne spoločnosť testuje a plánuje spustiť jeho výrobu v poslednom štvrťroku tohto roka.