9.10.2015 14:12 | Bleskovky MobilMania.sk

OnePlus 2 sa bude dať kúpiť aj bez pozvánky. Už v pondelok

Zdroj: MobilMania.cz

Výrobca plní sľub, špeciálny výpredaj bude trvať hodinu. Vylepšiť sa však má aj celková dostupnosť prostredníctvom pozvánok.

Ako sme pred mesiacom informovali , distribúcia vlajkového smartfónu od OnePlus opäť nešla podľa predstáv. To sa pomaly ale isto mení, pričom výrobca chce fanúšikov aspoň čiastočne odškodniť. Stane sa tak prostredníctvom avizovaného krátkeho výpredaja, kedy bude možné zakúpiť telefón aj bez pozvánky.

Takzvaný „flash sale“ sa uskutoční v troch rôznych časoch, zvlášť pre Áziu, Severnú Ameriku i Európu. U nás bude prebiehať v pondelok 12. októbra medzi 12. a 13. hodinou. Samostatného predajného okna pre OnePlus 2 sa prostredníctvom tamojšieho Amazonu dočká aj India.

fotogaléria
OnePlus 2 (zdroj: MobilMania.cz) Zdroj: MobilMania.cz

Počet kusov na objednávku bude limitovaný na dva smartfóny, avšak počet objednávok na osobu obmedzený nie je. V súvislosti s očakávaným vysokým dopytom by sa mala o niečo predĺžiť štandardná doba dodania, avšak zákazníci s pozvánkami by mali ostať vo výhode a zdržanie by sa ich nemalo týkať.

Čítajte aj OnePlus 2 sa bude dať kúpiť aj bez pozvánky. Už v pondelok

Distribúcia pozvánok naberá na obrátkach

Výpredaj bude jednorazovou záležitosťou, primárnym spôsobom predaja naďalej ostáva pozvánkový systém spoločnosti. Aj ten však postupne naberá na objeme.

fotogaléria
OnePlus 2 (zdroj: MobilMania.cz) Zdroj: MobilMania.cz

OnePlus má v pláne už „veľmi skoro“ rozdať pozvánky pre skalných fanúšikov, aktívnych členov jeho fóra a dokonca aj pre ľudí, ktorí sa prihlásili do zoznamu čakateľov. Na ňom sa stále nachádzajú viac než štyri milióny záujemcov.

Už v septembri sa k majiteľom novej vlajkovej lode začali dostávať aj takzvané zdieľateľné pozvánky. Vlastníci OnePlus 2 ich mohli ďalej preposielať svojim známym. Výrobca teraz informoval, že každý kupujúci postupne dostane až tri pozvánky, ktoré bude môcť niekomu darovať.

Názov zariadenia OnePlus 2
Rozmery 151,8 × 74,9 × 9,85 mm
Hmotnosť 175 g
Uhlopriečka displeja 5,5 palca
Technológia a rozlíšenie displeja IPS LCD, 1 080 × 1 920 bodov (401 ppi)
Čipset Snapdragon 810 (v2.1)
Procesor 8-jadrový (4 jadrá Cortex-A57 1,8 GHz, 4 jadrá Cortex-A53)
Grafické jadro Adreno 430
Operačná pamäť 3 GB / 4 GB
Priestor pre dáta 16 GB / 64 GB
Počet súčasne aktívnych SIM 2 SIM
Podpora LTE Áno
Hlavný fotoaparát 13 Mpx
Sekundárny fotoaparát 5 Mpx
Operačný systém Oxygen OS (Android 5.1 Lollipop)
Cena s DPH 339 eur (16GB model), 399 (64GB model)

Predaj na spôsob pizze

Mladý čínsky výrobca v týchto dňoch spustil ešte jednu zaujímavú akciu. V indickom meste Bengalúr začal predávať minuloročný model OnePlus One netradičným spôsobom – na štýl donášky jedla.

Ak totiž firma nestihne dodať smartfón majiteľovi do hodiny od jeho objednania, záujemca zaň nemusí zaplatiť. Prebiehajúca akcia je plánovaná len na tri dni, no ak bude úspešná, má sa rozšíriť do viacerých indických miest.