10.10.2015 15:31 | Bleskovky MobilMania.sk

Swan: 100 GB internet za 5 eur nezrušíme (+plány so službou)

Zdroj: dreamstime

Operátor neplánuje zrušiť veľký dátový balík cez LTE za 5 eur mesačne. Viac ako rok ho v ponuke ešte zachová.

Z prezentácie firmy Swan Zdroj: Ján Trangel

Spoločnosť Swan, ktorá prevádzkuje so Slovenskou poštou 4. mobilného operátora, má v ponuke aj samostatný internetový produkt cez LTE za 5 eur mesačne. Predávať ho bude aj naďalej. Pre Živé.sk potvrdila, že služba ostáva v ponuke minimálne do konca budúceho roka.

Swan predáva program Internet v1.0, ktorý umožňuje za 5 eur mesačne preniesť až 100 GB dát cez LTE v pokrytí operátora . Surfovanie cez 2G nie je dostupné a operátor ho ani nesprístupní.

Základnou rýchlosťou paušálu je 50 Mbit/s v smere sťahovania a 10 až 20 Mbit/s v opačnom. Pri minutí spomínaného objemu dát je možné využívať službu s rýchlosťou 1/1 Mbit/s.

Cenu nezvýši

Cena za službu je garantovaná zatiaľ do konca budúceho roka. Balík zatiaľ ponúka iba dáta, volania a SMS nie sú s týmto programom dostupné. „O prípadnej možnej zmene, ak sa strategicky rozhodneme službu zmeniť, budeme informovať,“ uviedla vedúca oddelenia marketingu Swanu Zuzana Hánová.

„V prípade, že by z našej strany došlo k rozhodnutiu zrušiť uvedenú službu, našim zákazníkom by sme dali v dostatočnom predstihu nielen oznámenie o zrušení služby, ale aj ponuku novej služby, ktorá by ju nahrádzala,“ dodala.

Spoločnosť zatiaľ nechce prezradiť, či pod značkou Swan predstaví ďalšie mobilné služby alebo ich bude predávať už iba cez operátora 4ka (Štvorka).

Čítajte aj Swan: 100 GB internet za 5 eur nezrušíme (+plány so službou)

Stále bez FUPu pri videoobsahu

Operátor má v podmienkach k službe uvedené, že môže uplatniť FUP po dosiahnutí 10 GB na videoobsah. Zatiaľ ho však neuplatňuje. Aktuálny je napríklad pri sťahovaní obsahu cez P2P.

„Spoločnosť si môže uplatniť FUP pre videoprenosy. V prípade, že by dochádzalo k takémuto zneužitiu, k tomu môže pristúpiť. Ale v súčasnosti sme naozaj „otvorení“ a reálne ju neuplatňujeme,“ ozrejmila zástupkyňa operátora.

Ďalším limitom je počet zakúpených SIM kariet na jedného klienta. Môže si ich zakúpiť maximálne päť. Za sumu 25 eur mesačne tak môžete získať až 500 GB dát cez LTE.

Čítajte aj Swan: 100 GB internet za 5 eur nezrušíme (+plány so službou)