14.10.2015 01:00 | MobilMania

Máte veľa povinností? Pomôžte si smartfónom

Zdroj: dreamstime

Jednoduché pridávanie poznámok priamo do smartfónu. Aplikácie poskytnú synchronizáciu s počítačom i motivačné hodnotenia.

Organizáciu dňa, skupinových prác či poznámok hravo zvládnete kedykoľvek a kdekoľvek aj zo smartfónu. Pozrite si náš výber tých najlepších aplikácií, ktoré vám pomôžu s povinnosťami.

To-Do List: Body za splnenie úloh

Lístok na nákup, ale aj komplikované plány pracovných povinností sa dajú jednoducho spravovať v aplikácii To-Do List. Ako napovedá jej názov, je určená najmä na vytváranie zoznamov plánovaných úloh. Tie sa kvôli prehľadnosti rozdeľujú do projektov. Samotná poznámka môže obsahovať i dodatočné informácie, ako napríklad jej termín, popis či prioritu.

V profile je aj informácia o karme, ktorá predstavuje aktivitu používateľa

Používateľ má k dispozícii aj zoznamy úloh priradených ku aktuálnemu dňu či týždňu. Svoju produktivitu dokáže sledovať v profile, kde uvidí svoju úroveň a počet dosiahnutých bodov. Tie získava vytváraním a plnením úloh alebo dosahovaním denných a týždenných cieľov. Ich nesplnením sa body naopak strácajú.

To-Do List je dostupná nielen ako aplikácia pre smartfóny a tablety, ale aj ako rozšírenie pre prehliadače, webová služba či program pre Windows a Mac .

Názov aplikácie Todoist: To-Do List
Podpora iOS Áno, Stiahnuť
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Doist
Veľkosť aplikácie 17,2 MB

Trello: Pre tímových hráčov

Organizáciu a tímovú prácu uľahčí aplikácia Trello. Jej základom sú nástenky, na ktoré sa vkladajú poznámky. Viditeľnosť zvýši aj ich farebné označenie alebo možnosť zmeny ich usporiadania. Ich obsahom môže byť nielen text, ale aj zaškrtávací zoznam či dátum. Samozrejmosťou je tiež pripájanie obrázkov a súborov z lokálneho disku, ale aj z webových úložísk, ako napríklad Google Drive, OneDrive či DropBox.

Ku poznámke je dostupný aj súhrn minulej aktivity

Používateľ má na výber z troch možností pre viditeľnosť nástenky. Súkromná umožní sledovanie príspevkov iba jej majiteľovi, v ponuke je aj verejná či tímová. Členovia môžu vidieť príspevky na nástenke, písať komentáre, prezerať kalendár či hlasovať. Tvorba nového tímu je sprístupnená len z webovej stránky služby.

Názov aplikácie Trello
Podpora iOS Áno, Stiahnuť
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ Trello
Veľkosť aplikácie 14 MB

Evernote: Ponúka aj skupinový rozhovor

Jednoduchým nástrojom na poznámky je taktiež aplikácia Evernote. Tie môže používateľ opäť ľubovoľne zotriediť do blokov, tentokrát označených ako zošity. K samotných poznámkam sa dá okrem slovného popisu pridať aj lokalita a čas. Používateľ ich môže označiť aj značkou, ktorá sa dá neskôr použiť na zrýchlenie vyhľadávania.

Aplikácia obsahuje i možnosť zdieľania poznámok či skupinového rozhovoru medzi používateľmi. Svoje poznámky nemusí upravovať iba zo svojho smartfónu, ale aj prostredníctvom webového rozhrania a programov pre Windows a Mac.

Značka pomôže aj pri vyhľadávaní

Bezplatná verzia aplikácie má nahrávanie súborov ohraničené na maximálne 60 MB dát za mesiac. Za 2,99 eura mesačne alebo 19,99 eura za rok je sprístupnený režim Plus, ktorý obmedzenie zvýši na 1 GB. Táto verzia obsahuje aj prezeranie dokumentov bez prístupu na internet, ochranu vstupu do aplikácie heslom či zálohu e-mailov.

Poslednou verziou je Premium. V cene 4,99 eura za mesiac alebo 39,99 eura za rok používateľ dostane priestor na ukladanie súborov do 10 GB, vyhľadávanie aj vo vnútri dokumentov, prikladanie anotácií do súborov PDF či prezeranie histórie poznámok.

Názov aplikácie Evernote
Podpora iOS Áno, Stiahnuť
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Áno, Stiahnuť
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Evernote
Veľkosť aplikácie 74,9 MB

Any.do: Povedzte, čo chcete

Jednoduchou a prehľadnou alternatívou je aplikácia Any.do, ktorá poznámky priraďuje do zoznamov. Usporiadanie úloh v ňom si určí sám používateľ výberom jednej z troch možností.

Prvou je zoznam, ktorý položky vypíše v poradí podľa abecedy. Druhou je zoradenie podľa priradenej priority a poslednou je usporiadanie na základe zadaného času. Používateľ tak môže ľahko zobraziť výpis udalostí pre aktuálny deň, zajtrajšok, blízku budúcnosť, až po tie, ktoré boli naplánované na neurčito. Aplikácia umožňuje aj zdieľanie úloh či ich celých zoznamov prostredníctvom e-mailu.

Zoznamy vytvoríte priamo z aplikácie

Úlohu používateľ zadá nielen vpísaním, ale aj použitím hlasového vstupu. Zároveň ku nej dokáže priradiť ako často sa má opakovať a čas pripomenutia. Samozrejmosťou je tiež pripájanie súboru z lokálneho disku či nahrávanie videa a zvukovej nahrávky.

Poznámky si je možné prezrieť nielen zo svojho smartfónu, ale aj z počítača. K dispozícii je i webová stránka aplikácie pre PC a Mac.

Názov aplikácie Any.do
Podpora iOS Áno, Stiahnuť
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Any.do
Veľkosť aplikácie 45,5 MB