19.10.2015 18:04 | Bleskovky MobilMania.sk

Oppo R7s oficiálne: Až 4 GB RAM v hliníkovom tele

Zdroj: Oppo

Novinka má 5,5-palcový FullHD displej, Android Lollipop a osemjadrový procesor Snapdragon 615.

Čínske Oppo predstavilo na konferencii GITEX v Dubaji nový smartfón vyššej strednej triedy so stručným označením R7s. Novinka, o ktorej sme vás neoficiálne informovali prednedávnom, je vyrobená z hliníka a má konkurovať napríklad modelu OnePlus 2.

Čítajte aj Oppo R7s oficiálne: Až 4 GB RAM v hliníkovom tele

Prednej strane zariadenia dominuje veľký 5,5-palcový AMOLED displej s FullHD rozlíšením, ktorý kryje odolné 2,5D sklo Gorilla Glass 3. Pod pojmom 2,5D rozumieme po krajoch o čosi tenšie a mierne zahnuté sklíčko, ktoré opticky zužuje okraje displeja.

fotogaléria
Oppo R7s patrí do vyššej triedy smartfónov Zdroj: Oppo

O výkon sa postará osemjadrový čipset Snapdragon 615, ktorému sekunduje pamäť RAM s kapacitou až 4 GB. Operačným systémom smartfónu je Android vo verzii 5.1 Lollipop doplnený o grafickú nadstavbu Color OS 2.1 priamo od výrobcu.

Oppo R7s ďalej ponúkne 13-megapixelový zadný fotoaparát či prednú kameru s rozlíšením 8 Mpx na selfie fotografie a videohovory. Interná pamäť s kapacitou 32 GB je rozšíriteľná pomocou pamäťových kariet microSD až do 128 GB.

fotogaléria
Dominuje hliník (zdroj: Oppo) Zdroj: Oppo

V tomto prípade však pamäťová karta zaberá priestor pre druhú SIM kartu, čo znemožní používanie dvoch SIM kariet súčasne. Smartfón má rozmery 151,8 × 75,4 × 6,95 milimetra, hmotnosť sa zastavila na 155 gramoch.

Pri akumulátore s kapacitou 3 070 mAh sa tiež spomína systém VOOC Flash Charge, čo je vlastne technológia rýchlejšieho nabíjania batérie. S kompatibilnou nabíjačkou je možné Oppo R7s za polhodinu nabiť na 75 percent.

fotogaléria
Nechýba veľký 5,5” AMOLED displej (zdroj: Oppo) Zdroj: Oppo

Novinka od čínskeho výrobcu, ktorý svoje výrobky v Európe (vrátane Slovenska) distribuje cez e-shop Oppo Style , sa začne predávať v decembrii tohto roka. Najprv sa objaví v Austrálii a v niektorých ázijských krajinách, potom budú nasledovať trhy v Európe a USA. Cena zatiaľ nie je známa.