22.10.2015 01:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung spúšťa program pravidelných bezpečnostných záplat. Pre vybrané smartfóny

Zdroj: Ján Trangel

Pravidelné updaty budú vychádzať každý mesiac. Firma ich sprístupní pre vybrané smartfóny z rokov 2014 a 2015.

Kórejská firma Samsung vytvorila nový blog , prostredníctvom ktorého ohlasuje pravidelné bezpečnostné záplaty pre niektoré svoje zariadenia. Stránka vznikla ako odpoveď na čoraz kritickejšiu zraniteľnosť Stagefright , informuje server Xda-developers.com.

Čítajte aj Samsung spúšťa program pravidelných bezpečnostných záplat. Pre vybrané smartfóny

Blog bude pre používateľov zverejňovať aktualizácie v mesačnej periodicite spolu s podrobnými informáciami o zmenách. Samotné opravy sa budú týkať jednak špecifických problémov Samsungu, a rovnako aj systému Android ako takého.

Program sa ale netýka všetkých zariadení Samsungu. Firma sa konkrétne rozhodla zvýhodniť určité modely línií S, Note a Tab z rokov 2014 a 2015.

Vzhľadom na to, koľko zariadení Samsung ročne predstaví, nie je prekvapením, že mnoho z tohtoročných smartfónov v zozname chýba. Ak teda váš prístroj chcete ochrániť pravidelnými bezpečnostnými aktualizáciami, mali by ste sa v tomto prípade zamerať na jednu z vlajkových lodí.

Stránka navyše pripomína , že zoznam zariadení, ktorým chce týmto spôsobom zabezpečiť najvyššiu možnú ochranu pred napadnutím, sa môže líšiť v závislosti od regiónu či poskytovateľa. Nie je teda vylúčené, že prvé záplaty dorazia do našej oblasti o niečo neskôr.