22.10.2015 07:45 | Bleskovky MobilMania.sk

Pozvánku na OnePlus 2 si viac nezarezervujete. Súčasní čakatelia sa konečne dočkajú

Zdroj: MobilMania.cz

Milióny čakateľov na pozvánku sa má konečne dočkať. Ostatní to budú mať s kúpou ťažšie.

Čínsky výrobca smartfónov OnePlus robí zásadný krok v distribúcii svojej tohtoročnej vlajkovej lode. Popri tradičnom systéme pozvánok bol doposiaľ spustený takzvaný rezervačný zoznam, teda akási čakacia listina na pozvánku. Zapisovanie sa na tento zoznam však dnešným dňom končí.

Špeciálna pozvánka je jediným spôsobom, ako si záujemcovia môžu zakúpiť model OnePlus 2. Ako tomu však bolo pri prvom smartfóne, aj tentoraz spoločnosť distribúciu nezvládla . Získať možnosť jeho zakúpenia tak bola veľmi malá.

Čítajte aj Pozvánku na OnePlus 2 si viac nezarezervujete. Súčasní čakatelia sa konečne...

Odmenil verných

Firma tentoraz k rozdávaniu pozvánok pristúpila trocha inak. Používateľov rozdelila do niekoľkých skupín, pričom tými prioritnými boli výhercovia rôznych súťaží a skalní fanúšikovia, ktorí sú aktívnymi členmi fóra spoločnosti.

Čakatelia na zozname tvorili poslednú skupinu, medzi ktorú bola doposiaľ prevažne rozdeľovaná len tá časť pozvánok, ktorá expirovala záujemcom, ktorí ju nestihli využiť (pozvánky majú štandardne 24-hodinovú platnosť).

To sa však mení. Čakacia listina, ktorá pred časom prekonala päť miliónov rezervácií, dnes bude uzavretá. OnePlus následne začne v oveľa väčšej miere distribuovať pozvánky práve pre túto skupinu ľudí.

Čítajte aj Pozvánku na OnePlus 2 si viac nezarezervujete. Súčasní čakatelia sa konečne...

Zdieľateľné pozvánky budú dostávať zákazníci, ktorí si už zakúpili jeden z telefónov spoločnosti. Spolu so súťažami výrobcu to bude na určitý čas jediný spôsob, ako sa k zariadeniu dostanú ľudia mimo zoznamu.

OnePlus pritom možno už 29. októbra predstaví ďalší smartfón . Podľa všetkého by malo ísť o model OnePlus X, jeho cenu a ani spôsob, akým ho bude výrobca predávať, zatiaľ nepoznáme.