28.10.2015 00:03 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Plum-O-Meter využíva nové možnosti iPhonu 6s, porovnáva hmotnosti objektov

Zdroj: iFixit

Šikovný vývojár našiel originálne riešenie, ako u nových iPhonov využiť citlivosť displejov na tlak.

Nová aplikácia z dielne britského vývojára, ktorý si hovorí FlexMonkey, umožní porovnávať hmotnosti rôznych objektov. Poslúži jej na to funkcia 3D Touch , ktorú nájdeme v najnovších iPhonoch 6s a 6s Plus od Apple. Nejde to však bez obmedzení.

Čítajte aj Plum-O-Meter využíva nové možnosti iPhonu 6s, porovnáva hmotnosti objektov

Tým najdôležitejším je fakt, že softvér sa pravdepodobne nikdy neobjaví v oficiálnom obchode App Store a je určený len pre smartfóny, ktoré boli odomknuté pomocou jailbreaku. Na vine je politika Apple, ktorá obmedzuje vývojárov pri aplikovaní funkcionality 3D Touch. Spoločnosť im totiž dovoľuje použiť túto vymoženosť len na vyvolávanie kontextových ponúk či skratiek.

Musíme pripomenúť, že aplikácia sa nesnaží nahradiť dedikované váhy. Dokáže „len“ zobraziť pomer hmotnosti objektu, ktorý je položený na displeji, k maximálnej úrovni tlaku na displej. Týmto spôsobom dokáže v porovnávacom režime rozoznať, ktoré z telies má vyššiu hmotnosť. Presnú gramáž sa pomocou aplikácie nedozvieme.

Presnosť aplikácie je diskutabilná. Do hry vstupujú aj faktory ako počet objektov položených na displeji či spôsob uloženia na plochu panelu. Dôležitý je aj fakt, že ak je tlak vyvinutý meraným telesom nižší ako základná úroveň, pri ktorej systém deteguje silnejšie stlačenie displeja, aplikácia neponúkne žiadny výsledok.

Nápaditosť mladého nadšenca každopádne stojí za pozornosť. Výsledok svojho úsilia demonštroval aj na zábavnom videu: