6.11.2015 10:24 | Bleskovky MobilMania.sk

Poznáme parametre Meizu Pro 5 mini. Top 4,7-palcový Android?

Zdroj: efox-shop.com

Pripravovaná novinka čínskeho producenta ponesie 10-jadrový procesor a 3 GB RAM.

V septembri predstavený high-endový smartfón Meizu Pro 5 dostane už čoskoro svojho menšieho súrodenca. Internetový obchod exof-shop.com v predstihu zverejnil jeho kompletné parametre a tie vyzerajú viac než impozantne. Na zaujímavosť upozornil VR-zone-com.

Meizu Pro 5 mini bude vybavený 4,7-palcovým displejom typu Super AMOLED s rozlíšením Full HD (1 920 × 1 080 pixelov). Pripomeňme, že väčší model disponuje 5,7-palcovou uhlopriečkou s rovnakým rozlíšením.

Čítajte aj Poznáme parametre Meizu Pro 5 mini. Top 4,7-palcový Android?

Desať jadier pod kapotou

Meizu M5 Pro mini (zdroj: efox-shop.com, Meizu) Zdroj: efox-shop.com

U chystanej novinky sa potvrdila integrácia čipsetu MediaTek Helio X20, ktorý sa pýši titulom 10-jadrový. Konkrétne nesie dve jadrá Cortex-A72 na takte 2,5 GHz, ku ktorým sa pridáva štvorica jednotiek Cortex-A53 na frekvencii 2,0 GHz a ešte ďalšie kvarteto identických jadier s taktom 1,4 GHz.

O nič horšie na tom nie je ani zvyšok hardvéru. Napríklad sa spomína 3 GB RAM či 32GB vstavaná pamäť pre dáta s možnosťou rozšírenia o 128 GB pomocou Micro SD kariet.

Nechýba ani modem pre LTE siete, no smartfón podľa dostupných informácií nepodporuje našimi operátormi často používané pásmo 800 MHz.

Výbavu dopĺňa 16-megapixelový zadný fotoaparát a predná 5Mpx kamera. Kapacita akumulátora dosahuje 3 050 mAh. Operačným systémom by mal byť Android 5.1 (Lollipop), pravdepodobne v modifikovanej verzii Flyme OS.

Vzhľadom na to, že ide o zmenšenú verziu vlajkovej lode, sú parametre vskutku nadštandardné. Mnoho výrobcov menšie verzie telefónov nesúcich meno top modelu často ponúkajú s výrazne skromnejším hardvérom. Jednou z mála výnimiek sú napríklad smartfóny línie Xperia Z od Sony.

Termín oficiálneho príchodu smartfónu na trh síce nie je známy, no vzhľadom na jeho zaradenie do ponuky obchodníkom to bude čoskoro.