10.11.2015 18:33 | Bleskovky MobilMania.sk

Facebook Messenger dokáže rozpoznať tvár na fotografiách

Zdroj: Facebook

Funkcia funguje podobne ako pri pridávaní fotografií. V prípade potreby ju môžete vypnúť.

Sociálna sieť Facebook pridáva osvedčenú technológiu rozpoznávania tváre na fotografiách aj do svojej komunikačnej služby Messenger. Ten po získaní prístupu do vašej knižnice na snímkach identifikuje jednotlivé osoby a ponúkne možnosť poslať fotografie konkrétnym ľuďom. Na novinku upozorňuje portál Re/code.

Novinka je zatiaľ k dispozícii pre obyvateľov Zdroj: Facebook

Ako uvádza produktový manažér Messengera Peter Martinazzi, jedným z hlavných dôvodov zavedenia technológie do prostredia komunikátora je zvyšovanie počtu odoslaných obrázkov prostredníctvom aplikácie, a to najmä cez skupinové správy. Zároveň dodal, že minulý mesiac bolo prostredníctvom Messengera zaslaných 9,5 miliardy fotografií.

Technológia je ďalším rozšírením využívania umelej inteligencie na Facebooku. Z predchádzajúcich počinov môžeme napríklad spomenúť digitálnu asistentku M fungujúcu priamo v Messengeri.

Čítajte aj Facebook Messenger dokáže rozpoznať tvár na fotografiách

V súčasnosti je novinka k dispozícii iba v Austrália a na zariadeniach s OS Android. Počas najbližších týždňov spoločnosť plánuje funkciu rozšíriť do ďalších oblastí a na platformu iOS.

Čítajte aj Facebook Messenger dokáže rozpoznať tvár na fotografiách