16.11.2015 15:38 | Bleskovky MobilMania.sk
Doplnené

Orange a Telekom reagujú na útoky v Paríži: Hovory do Francúzska sú zadarmo

Zdroj: redakcia, Facebook

Operátori sa rozhodli zareagovať na teroristické útoky v Paríži a ľudom umožnia spojiť sa s blízkymi bezplatne.

ikona Francusko Zdroj: redakcia, Facebook

Mobilní operátori Orange a Telekom dočasne nebudú spoplatňovať hovory do Francúzska. O2 a 4ka podobnú aktivitu neplánujú.

Telekom: Volania aj SMS

Telekom sa rozhodol, že od 13. do 30. novembra nebude spoplatňovať volania ale ani SMS. „Zmena platí pre všetky odchádzajúce hovory a SMS zo Slovenska do Francúzska, prichádzajúce hovory zo Slovenska a odchádzajúce hovory aj SMS z Francúzska na Slovensko,“ uviedol hovorca Telekomu Michal Korec.

Všetky hovory a SMS budú automaticky klientom vykreditované.

Orange: Až do odvolania

Operátor sa rozhodol zrušiť poplatky do Franczúzska a roamingových volaní priamo vo Francúzsku. Zmena platí od polnoci z piatka na sobotu. Nespoplatňovanie hovorov má platiť do odvolania.   

„Chceme tak maximálne uľahčiť komunikáciu našich spoluobčanov s blízkymi, ktorí sa na mieste víkendových udalostí nachádzajú,“ uviedol operátor na sociálnej sieti.

Orange sumu za volania vráti vo faktúre vo forme dobropisu. Aj pri Prima karte sa má kredit vrátiť automaticky – operátor nespresnil v akom časovom horizonte.

O2 a 4ka: Neplánujeme to

Modrý operátor sa k Orangeu a Telekomu nepripojí. „Tento krok v pláne nemáme,“ uviedla hovorkyňa O2 Martina Jamrichová. Poukazuje, že pri O2 Paušáloch sú v cene neobmedzené SMS do celej EÚ.

Doplnené : Ani 4ka neplánuje sprístupniť bezplatné hovory a SMS do Franúczska. 

Čítajte aj Orange a Telekom reagujú na útoky v Paríži: Hovory do Francúzska sú zadarmo