18.11.2015 19:31 | MobilMania
Doplnené

Swan: 4G pre domácnosti na ďalšej frekvencii: Od 9,90 eura, maximum 70/5 Mbit/s

Zdroj: dreamstime

Operátor spúšťa internet pre domácnosti na vysokej frekvencii, ktorý nebude dostupný na mobiloch a tabletoch.

Pôvodný článok zo 14. hodiny:

Spoločnosť Swan spúšťa LTE internet pre domácnosti na frekvencii 3,7 GHz. Zatiaľ je dostupný v Trnave a Nitre a ponúka rýchlosti do 70/5 Mbit/s.

„Do konca roka rozšírime našu ponuku na desiatku ďalších miest a v priebehu roka 2016 bude LTE internet dostupný vo väčšine okresných miest na Slovensku,“ uviedol výkonný riaditeľ Swanu Martin Mosný.

Aktuálne pokrytie novej siete:

Spoločnosť uviedla, že sieť buduje v každom väčšom okresnom meste – vždy niekoľko základňových staníc, ktoré majú zabezpečiť prakticky stopercentné pokrytie miest pri použití vonkajších terminálov. Doteraz bola sieť dostupná iba pre firmy. 

Doplnené o 19:30 : Swan chce „čoskoro“ oznámiť, kde sieť sprístupní. Má ísť o lokality na celom Slovensku. Zástupca operátora pre náš portál uviedol, že k výraznému navýšeniu rýchlosti LTE by malo prísť v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. 

70 Mbit/s za 19,90 eura

Na začiatku Swan bude poskytovať program LTE internet S  s rýchlosťou 6/1 Mbit/s za cenu 9,90 eura mesačne. Program L s rýchlosťou 70/5 Mbit/s je za cenu 19,90 eura . Ceny platia pri dvojročnej viazanosti. Služba je zatiaľ dostupná na predajniach Swanu, čoskoro sa má začať predávať aj cez web.

Swan bude bez poplatku prenajímať vonkajší terminál ZTE WF820, ktorý s routerom prepojí technik ethernetovým káblom. V ponuke budú dva druhy Wi-Fi routerov: za 24,90 alebo 54,90 eura. Klient však bude môcť využiť aj vlastné zariadenie. 

S týždenným FUPom

fotogaléria
LTE ikona Zdroj: dreamstime

Operátor bude aplikovať týždenné FUP – 50 GB prenesených dát. Po minutí sa rýchlosť do konca týždňa zníži na hodnotu 1/1 Mbit/s.

Spoločnosť avizuje, že rýchlosti sa majú v budúcnosti zmeniť. „V nadchádzajúcom období plánuje Swan zvyšovať nielen pokrytie, ale aj prenosové rýchlosti, ktoré by sa mali až strojnásobiť,“ dodal operátor v správe.

Operátor spustil LTE internet na vysokej frekvencii 3,7 GHz a nebude dostupný napríklad na mobiloch a tabletoch, ale iba cez špeciálne zariadenia. Podobnú službu spustil už aj Slovanet, o ponuke bližšie píšemev samostatnom článku .

Čítajte aj Swan: 4G pre domácnosti na ďalšej frekvencii: Od 9,90 eura, maximum 70/5 Mbit/s