19.11.2015 07:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Google Fotky šetria miesto. Vymažú z telefónu zálohované kópie fotografií

Zdroj: Android Authority

Kliknutím na nové tlačidlo v nastaveniach sa zo zariadenia vymažú všetky fotografie, ktoré sa už nachádzajú v cloude.

Spoločnosť Google predstavila pre službu Fotky novinku užitočnú najmä pre používateľov smartfónov s menšou vnútornou pamäťou. Ako firma uviedla na svojom blogu, pomocou novej funkcie sa zo zariadenia vymažú všetky lokálne fotografie a videá, ktoré používateľ cez službu zálohoval.

Po kliknutí na tlačidlo sa vymažú všetky Zdroj: Google Photos

Pre odstránenie všetkých „nadbytočných“ médií v telefóne stačí prejsť do nastavení aplikácie, kde sa nachádza tlačidlo „Free up space“ (Uvoľniť miesto). Nechýba možnosť automatickej kontroly úložiska, pri ktorej telefón upozorní na nedostatok pamäte. Následným potvrdením aplikácia vymaže všetky zálohované fotografie staršie ako 30 dní.

Čítajte aj Google Fotky šetria miesto. Vymažú z telefónu zálohované kópie fotografií

Po prečistení zariadenia sa všetky fotografie a videá budú naďalej nachádzať v prostredí mobilnej aplikácie alebo webového rozhrania služby Google Fotky.

Funkcia je zatiaľ dostupná na zariadeniach s operačným systémom Android. Tu podľa portálu The Verge novinka funguje aj v prípade niektorých smartfónov využívajúcich na ukladanie médií SD kartu. Aktualizácia pre iOS príde podľa spoločnosti „čoskoro“.